User icon

Menestystarinat

Lehto Sippalan tilalla hyvät kokemukset tekivät kumppanuuspakettien valinnasta helppoa

Julkaistu 6/7/2021

Lehto Sippalan tilalla hyvät kokemukset tekivät kumppanuuspakettien valinnasta helppoa

Kuusamossa Lehto Sippalan tilalla istahdettiin FabaHelmi -raporttikäynnillä hetkeksi isäntäväen Oiva, Jonna ja Janika Pitkäsen kanssa alas ja tutkittiin tilan karjan hedelmällisyyden tunnuslukuja.

Tilan tunnuslukuja olikin mukava tutkailla, koska luvut ovat kaikin puolin kohdallaan. Esimerkiksi siemennyksiä / poikiminen on karjan lehmillä tällä hetkellä 1,6 ja hiehoilla 1,3. Oiva kiitteli tästä hienosta luvusta heillä jo pitkään käytössä ollutta Heatimea. Laite hoitaa tilan kiimanseurannan lähes täysin. Ennen Heatimen ostoa samaiset luvut olivat olleet lehmillä 2,3 ja hiehoilla jopa 2,6.

Hedelmällisyysneuvonta yhteydessä mietimme myös tilan tulevaisuutta ja sitä, millaisia palveluja tila haluaa jatkossa Fabalta käyttää. Koska palvelutasoja ei haluttu heikentää oli kumppanuus-pakettien päättäminen helppoa. Lisääntymisen palveluista valittiin Hedelmällisyys-taso, koska Helmi-palvelu varmistaa sen, että tiineystarkastukset ja lepokausitarkastukset tulevat varmasti ajallaan tehtyä. Siemennykset tilalla hoitaa seminologit. Eläinaineksen kehittämisestä valittiin JasuPlus, koska tilalla tehdään jalostussuunnitelma 2 kertaa vuodessa.

post image

Jonna ja Jannika Pitkänen ja Lehto Sippalan Ruokatauko

Tilalla on jo aikaisemminkin rakennearvosteltu lähes kaikki ensikot ja genomitestattu kaikki lehmävasikat. Tulosten perusteella tehdään tarvittaessa karsintaa. Todella hienoja genomituloksia on lehmävasikoille saatukin. Jonnan ja Janikan kanssa kuvassa olevan Ruokatauon tytöllä Syöntitunnilla (isä VH Saade, emän isä VH Roxy) on hieno gNTM+29. Ruokatauko on Jonnan ja Janikan lemppari, sillä he ovat tehneet kaikkensa sen eteen. Ruokatauko loukkasi vasikkana jalkansa, jonka Jonna ja Janika lastoittivat. Heidän sinnikkyytensä palkittiin, sillä Ruokatauko teki lehmävasikan ja nyt on toivottavasti taas uudelleen tiineenä. Ruokatauko myös lypsää hienosti vaikeasta alusta huolimatta. Tällä hetkellä maitoa tulee noin 50 kg päivässä. Ruokatauolla itselläkin on hieno gNTM +14. Ruokatauon isä on VH Roxy ja emänisä VH Marco.

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo