Siemennyspalvelu

Siemennyspalvelut ammattitaidolla

Luotettava ja helppo siemennyspalvelu sopii kaikille tiloille. Koulutetut seminologit hoitavat siemennykset ammattitaidolla. Siemennyksen tilaat helposti FabaKUTSU-sovelluksella silloin, kun sinulle sopii. Siemennystiedot ovat käytettävissäsi reaaliaikaisesti ja auttavat koko karjan tunnusluku­jen asettamisessa ja seurannassa.

Siemennyksissä käytetään joko seminologin tai tilan oman säiliön siemenannoksia. Seminologilta löytyy laaja sonnivalikoima eri ominaisuusryhmistä.

Siemennyksen tilaaminen

Siemennyksen tilaaminen on helppoa ja sen voi tehdä lähes milloin vain. Valitse sinulle sopivin tapa.

 1. Helpoin tapa on tilata seminologi tai tiineystarkastus FabaKUTSU-mobiilisovelluksella. Sovelluksen lataat tästä osoitteesta https://app.faba.fi Tilaukseen voi lisätä myös käyntiaikatoiveen.
 2. Voit tilata siemennyksen omalla tietokoneella suoraan Mtechin Minun Maatilani-ohjelmalla lähes ympäri vuorokauden.
 3. Siemennyksen voit tilata myös soittamalla alueesi päivystysnumeroon, aamuisin klo. 07.00-08.00. Lisäksi jälkipäivystys palvelee aina klo 9.00 saakka.

Nettitilaukset menevät seuraavaan mahdolliseen työnjakoon.

Sujuva siemennys säästää aikaa ja rahaa

Tilalla, jossa on toimivat hoitoalueratkaisut, siemen­nykset voidaan tehdä sujuvasti ja turvallisesti ilman avustajaa. Seminologin käynti ei keskeytä tilan omia työrutiineja, mikä helpottaa arjen järjestelyjä ja ajan käyttämistä muihin tehtäviin. Seminologien kanssa suunnitellaan turvallinen siemennyspaikka. Sellainen voi jo navetassa olla valmiina tai saadaan tehtyä esim. hoitoparsien ja porttien avulla.

Siemennyspalvelun palvelukokonaisuudet kumppanuusasiakkaalle

TiineysPlus

Palveluun kuuluu, että seminologit huolehtivat tilan kaikkien eläinten tarkastuksesta. Seminologit listavat tarkastettavat eläimet erottelua varten. Palvelulla varmistetaan, että jokainen eläin tulee tarkastetuksi vähintään kerran lypsykaudessa.

Systemaattisilla tarkastuksilla ja siemennysten tarkalla suunnittelulla tuetaan tasaisia poikimisia karjassa. Säännöllisten tarkastusten ja seurannan avulla poikimaväli ja lepokausi lyhenevät. Hiehojen tarkemman kiimanseurannan kautta myös poikima­ikä saadaan parhaaksi mahdolliseksi. Poikimavälin lyheneminen ja hiehojen poikima-ajankohdan pa­rantaminen tuovat säästöjä ja parantavat tulosta.

Hedelmällisyyspalvelu

Säännöllisen Helmi-palvelun ansiosta tiedetään karjan ajantasainen hedelmällisyystilanne. Hoitoa tarvitsevat eläimet saadaan selville, kuten myös tehostettua kiimanseurantaa vaa­tivat yksilöt. Käynnin aikana katsotaan karjan hedelmällisyyden tunnuslukuja ja suunnitellaan toimenpiteet tavoitteiden saavuttamiseksi.

Helmi-palvelussa keskitytään lepokausitarkas­tuksiin ja varhaisempiin tiineystarkastuksiin. Ongelmatilanteissa mietitään yhdessä myös olosuhteita sekä muita hedelmällisyyteen vai­kuttavia asioita.

Tilatiimi-lisäpalvelut

Tilatiimi-lisäpalvelut ovat saatavissa TiineysPlus- ja Hedelmällisyys-palvelutasoihin. Yli 200 lehmän karjal­le suunnatussa Tilatiimi 360-palvelussa kokonaisvaltai­nen palvelu on räätälöity tilan tarpeiden mukaisesti aina lisääntymisestä terveyspalveluihin. Palvelukoko­naisuuteen kuuluvat tilatiimiseminologit, jotka teke­vät siemennykset, huolehtivat pantojen vaihdosta, avustavat sorkkahoitajaa ja tekevät muita sovittuja tehtäviä.

Tilatiimipalvelu 120–200 lehmän karjalle on joustava palvelu, johon kuuluvat seminologien tekemät sie­mennykset ja muut lisääntymiseen liittyvät palvelut. Tilalle voidaan sopia vakiokäynti, jolloin seminologi tulee automaattisesti joka päivä. Tilatiimipalveluun voidaan sopia käyntiaika ja mahdollisuuksien mu­kaan nimetä seminologit. FabaKUTSU-sovelluksella käynti voidaan perua ja tilan niin halutessa, myös tehdä tilaukset.

Siemennystilaus mobiilisti lähes milloin tahansa

FabaKUTSU on mobiilisovellus siemennys- ja tiineystarkastustilauksiin ja sillä voi myös peruuttaa tilatun palvelun. Palvelu toimii selainpohjaisesti ja se on käytettävissä kaikilla älypuhelimilla, tableteilla, kannettavilla tietokoneilla sekä PC:llä. FabaKUTSUn kautta voit tehdä tilauksen lähes milloin tahansa. Tilauksien vastaanotossa on päivittäin 40 minuutin tauko klo 7:50-8:30. Sinä aikana voit soittaa tilauksesi joko päivystykseen tai jälkitilausnumeroon.

Palvelun hinta

Siemennyspalvelun hinta koostuu käyntimaksusta, siemennysmaksusta ja annosmaksusta, paitsi käytettäessä annos karjanomistajan säiliöstä.

Erikseen laskutetaan mahdolliset tiineystarkastukset ja korvamerkkien kiinnitykset ja maksulliset käyntiaikapalvelut.

Palveluun sisältyy

 • nautojen siemennykset
 • maksuton tekstiviesti seminologin tuloajasta
 • maksuton lähestymissoitto n.15-30 min ennen seminologin saapumista
 • siemennysten, tiineystarkastusten, luonnetietojen ja sairaustietojen tallentaminen tietokantaan reaaliajassa
 • mahdolliset lisäsiemennykset ja tarkastukset
Siemennyspalvelujen tilausnumerot (klo 7:00-8:00)
PuhelinVaranumero
Käytössä vain jos varsinainen numero on pois käytöstä
Sähköposti
Hollola0301500500040-3115746paivystyshollola@faba.fi
Iisalmi0301500502040-3115313paivystysiisalmi@faba.fi
Ivalo0403115248erkki.kukkala@faba.fi
Kruunupyy0301500505040-3115012paivystyskruunupyy@faba.fi
Nivala0301500501040-3115216paivystysnivala@faba.fi
Oulu0301500506040-3115215paivystysoulu@faba.fi
Seinäjoki0301500508040-3115840paivystysseinajoki@faba.fi
Veteli0301500509040-3115110paivystysveteli@faba.fi
Faba jälkitilaus040-3115455Vain jälkitilaus tai tilauksen peruuttaminen klo 9:00 saakka

Seminologi auttaa monessa

Siemennyksen yhteydessä seminologeilta hoituvat myös tiineystarkastukset, noin kuusi viikkoa edellisestä siemennyksestä. Seminologimme keskustelevat mielellään kanssanne myös Faban muista palveluista. Voit kysyä käyttölistoista ja uusista sonneista, ajankohtaisista tapahtumista, esitteistä, myytävistä tarvikkeista ja annoksista seminologiltasi.

Seminologien yhteystiedot

Aiheet

Toiminnot

Lataa FabaKUTSU-mobiilipalvelu Päivystyspisteiden yhteystiedot Palvelupäälliköiden yhteystiedot Siemennyspalvelujen yhteydenotto Siemennyspalveluiden hinnasto

Ajankohtaista

Näitä tietoja tarvitset tilatessasi siemennystä

 • karjanumero ja karjanomistajan nimi
 • siemennettävien eläimien korvanumerot
 • tiineystarkastusten määrä
 • mahdolliset erikoistiedot tilauksesta:
  • käyntiaikapalvelu
  • sonni- ja karjutoivomukset
  • sonninemäsiemennykset
  • varatut annokset ja missä säiliössä annos on
  • eläimen poikkeva sijainti, esim. muu osoite
  • yksinsiemennys

Siemennyksettömät päivät

 • 1.1. Uudenvuoden päivä
 • 1.5. Vappu
 • Juhannuspäivä
 • 6.12. Itsenäisyyspäivä
 • 25.12. Joulupäivä

Päivystysalueet ja yhteystiedot

Tulosta tästä: Päivystysalueet yhteystietoineen