User icon

Menestystarinat

Maitojuotto tasasi vasikoiden kasvun ja MilkTaxi helpottaa työtä 

Julkaistu 21.7.2021

Maitojuotto tasasi vasikoiden kasvun ja MilkTaxi helpottaa työtä 

Mty Räsänen Tomi ja Jarmo Pohjois-Savon Maaningalta hankkivat MilkTaxin viime vuodenvaihteessa. Pidempään oli jo ollut mielessä vasikoiden juottaminen täysmaidolla. Sopimustuotannon tultua voimaan päätös siirtyä täysmaidon juottoon oli selvä. 

150 litraisella pastöroivalla MilkTaxilla vasikat juotetaan yksilökarsinoissa sekä ryhmäkarsinoissa. Erillistä juottoautomaattia ei ole käytössä. 

MilkTaxin ajastuksella toimiva lämmitin takaa sen, että maito on aina ruokinta-aikaan tasalämpöistä. Laitteen annosteluvarsi mittaa juuri oikean maitomäärän kullekin vasikalle. Täysmaitojuoton aloituksen jälkeen ei vasikoilla ole enää esiintynyt ripulia ja rotavirusrokotuksetkin on voitu lopettaa. Myöskään toisia imeviä vasikoita ei enää ole. 

post image

Ketterästi pienessäkin tilassa liikuteltava MilkTaxi on helpottanut työtä. Myös työergonomia parantunut, kun ei enää tule niin paljon esimeksiksi maitoämpäreiden nostelua ja kantamista. 

Mikäli tulisi tilanne, että vasikoita olisi tarpeen siirtää myös nuorkarjanavettaan, onnistuisi niiden juotto samalla MilkTaxilla myös sinne. 

Vasikoiden päiväkasvut ovat tasaantuneet maito juottoon siirtymisen myötä. Tilalla juotetaan vasikat kahdesti päivässä. Kerralla annetaan 5 litraa täysmaitoa. Vasikkarehun kulutus on vähentynyt verrattuna siihen aikaan, kun vielä käytettiin juomarehua. Vasikat kasvavat nyt ryhmäkarsinoissa aiempaa paremmin. Myös niiden terveys on aiempaa parempi  

Tomi ja Jarmo Räsänen ovat tyytyväisiä hankkimaansa MilkTaxiin, koska se helpottaa työtä ja edistää vasikoiden terveyttä ja hyvinvointia. 

Lue lisää Holm & Lauen vasikkatuotteista täältä.

Aiheet

Ajankohtaista

Arkisto

Faba logo
Faba logo