User icon

Blogi

Sorkkaterveys on hyvinvointiasia

Julkaistu 23.3.2024

Sorkkaterveys on hyvinvointiasia

Sorkkasairaudet ovat aina paitsi hyvinvointiasia, on niiden taloudellinen merkitys lisäksi valtava. Tiedätkö, kuinka paljon yksi sorkkasairaustapaus aiheuttaa kustannuksia ja tulonmenetyksiä?

Suurin osa aiheutuu piilokuluista: heikentyneestä hedelmällisyydestä, ennenaikaisista poistoista ja alentuneesta tuotoksesta. Varsinaiset hoitokulut ovat tästä summasta vain pieni osa. Lievempien tapausten kokonaistulonmenetysarvio on joitakin kymppejä mutta se nousee nopeasti useisiin satoihin euroihin sairauden vakavuuden noustessa. Karjatasolla kustannukset ja tulonmenetykset voivat olla tuhansia euroja vuodessa.

Minun Maatilastani löydät sorkkaterveyden tulonmenetykset -mittarin. Se kuvaa sorkkaterveydestä aiheutuneita tulonmenetyksiä lehmää kohti edellisten 12 kuukauden aikana. Maito Pro- ja Emo Pro -paketeista löydät myös Faba SorkkaModuulin, jonka avulla olet jatkuvasti selvillä karjasi kokonaistilanteesta ja voit verrata sitä muihin karjoihin. Lisäksi voit muodostaa hoitoa tarvitsevien eläinten listan ja tarkastella monipuolisesti eläinkohtaisia sorkkahoitotietoja. Faba SorkkaModuulin löydät Faba-valikosta.

Aiheet

Ajankohtaista

Arkisto

Faba logo
Faba logo