User icon

Webinaarit

Onnistuneen rakennejalostuksen avaimet

Julkaistu 14.3.2024

Onnistuneen rakennejalostuksen avaimet

Lypsykarjassa rakennearvostelu on keskeinen jalostuksen työväline. Onnistunut rakennejalostus mahdollistaa kestävät ja tuottavat lehmät. Pelkkä arvostelu ei vielä vie tuloksiin vaan päätösten taustalla on hyvä olla luotettavan rakennearvostelun tuomat vertailukelpoiset indeksit. Rakennearvostelun tuloksia on myös osattava hyödyntää suunnitelmallisesti omassa karjassa eläinvalintoja tehtäessä.

Eläinaineksen asiantuntija, MMM, päärakennearvostelija Eeva Harhala Fabasta ja maatalousyrittäjä Anna-Stiina Niskanen, Kiuruvedeltä kertovat rakennejalostuksesta arvostelun ja sen tulosten hyödyntämisen näkökulmasta. Tuoteryhmäpäällikkö Pirkko Taurén Fabasta opastaa rakenneominaisuuksien perinnöllisen edistymisen seuraamiseen.

Tämä on tallenne 14.3.2024 järjestetystä webinaarista. Tallenteen kesto on 1 h 8 min.

Webinaarissa esitettiin osallistujille kysymys tärkeimmästä rakennejalostusominaisuudesta. Tulokset näkyvät oheisessa kuvassa sanapilven muodossa.

PS. Pahoittelemme tallenteessa ajoittain esiintyvää huonoa äänenlaatua.

Tämä

 

Aiheet

Ajankohtaista

Arkisto

Faba logo
Faba logo