User icon

Uutiset

Hae Geno24-genomitestitukea vuodelle 2024!

Julkaistu 21.3.2024

Hae Geno24-genomitestitukea vuodelle 2024!

Geno24-genomitestituki on Faban lanseeraama tuki, jolla tuetaan genomitestausta vuoden 2024 aikana. Tukea voivat hakea sekä lypsy- että emolehmätilat. Tukea rahoitetaan Maa- ja metsätalousministeriön yleisavustuksella. Tuen myöntämisen edellytyksenä on allekirjoitettu tuensaajan ilmoitus, jolla tilallinen vakuuttaa annetut tilan tiedot paikkansapitäviksi. Tukea ei voida myöntää takautuvasti jo laskutetuille näytteille.

Tukea myönnetään lähetettyjen näytteiden mukaisesti ja se huomioidaan laskutuksessa eläinkohtaisina hyvitysriveinä. Näytteet tulee toimittaa Fabalab-palveluihin vuoden 2024 aikana. Tuen suuruus vuonna 2024 on:

Lypsyrodut (AY, HOL, JER, LSK):
7,5 € (alv 0 %) / näyte

Liharodut (AAN, CHA, HER, LIM, SIM):
15 € (alv 0 %) / näyte

Tuen näytekiintiöt ovat lypsykarjalle 12 000 näytettä ja lihakarjalle 5000 näytettä. Tukea maksetaan vuoden loppuun tai niin kauan kuin näytekiintiötä on jäljellä. Faba pidättää oikeuden muuttaa näytekiintiöiden suhdetta, mikäli tuotantosuuntakohtainen kiintiö ei täyty.

 

Tila- ja eläinkohtaiset kriteerit Geno24-genomitestituen hakemiseksi

Lypsyrodut:

  • Tuensaajan ilmoitus koskien tilan tietoja on palautettu allekirjoitettuna.
  • Tilan tulee kuulua tuotosseurantaan.
  • Eläimen, isän ja emänisän tulee olla samaa rotua.

Liharodut:

  • Tuensaajan ilmoitus koskien tilan tietoja on palautettu allekirjoitettuna.
  • Tilan tulee kuulua emolehmätarkkailuun tai FabaIndeksi-palveluun.
  • Eläimen ja sen vanhempien tulee olla jotakin mainituista roduista.

Geno24-genomitestitukea ei voida myöntää yrityksille, jotka ovat vakavissa vaikeuksissa tai joilta ollaan perimässä takaisin sääntöjen vastaista ja sisämarkkinoille soveltumatonta tukea. Lisätiedot tuensaajan ilmoituksen liitteenä.

Geno24-genomitestitukea voi hakea täyttämällä hakulomakkeen alla olevan linkin kautta. Hakulomakkeen täyttämisen jälkeen hakijalle toimitetaan sähköpostilla ohjeet tuensaajan ilmoituksen sähköistä allekirjoittamista varten noin viikon kuluessa.

Hae Geno24-genomitestitukea tästä.

 

Lisätietoja

Genomitestaaminen: www.faba.fi/fi/genomitestaus
Pirkko Taurén, pirkko.tauren@faba.fi / Geno24-genomitestituki yleisesti
Fabalab-palvelut, fabalab@faba.fi / Tuen hakeminen, genomitestien tilaaminen, laskutus

Aiheet

Ajankohtaista

Arkisto

Faba logo
Faba logo