User icon

Uutiset

Faba osti FinnLacto Oy:n koko osakekannan ja liiketoiminnan

Julkaistu 3.5.2023

Faba osti FinnLacto Oy:n koko osakekannan ja liiketoiminnan

Kotieläintuottajien omistama Faba osuuskunta on tarjonnut asiakkailleen eläinten terveyttä ja hyvinvointia tukevia tarvikkeita jo vuosia. Tarvikeliiketoiminnan kehittäminen ja laajentaminen on yksi Faban strateginen painopistealue. Faba ja FinnLacto tarjoavat jatkossa asiakkaille monipuolisen ja laadukkaan valikoiman maatalouden tarvikkeita sekä suoramyyntinä että meijerimyyntinä.

FinnLacto Oy:n koko osakekanta ja liiketoiminta on siirtynyt Faban omistukseen. FinnLacton toiminta jatkuu entisellään eikä yrityskauppa vaikuta yrityksen henkilökuntaan, asiakkaisiin, myyntiin tai valikoimaan. FinnLacto jatkaa edelleen vahvaa yhteistyötä meijeriosuuskuntien kanssa.

” FinnLacton kaupan myötä laajennumme tarvikeliiketoiminnassa uudelle tasolle ja laajempaan tuotevalikoimaan. FinnLacto on toiminut maataloussektorin tarviketoimittajana kymmeniä vuosia ja yrityksellä on vankka ja luotettava asema alalla. Faban ja FinnLacton yhteistyö tukee molempien yritysten tavoitetta tarjota karjanomistajille laadukkaan tarvikevalikoiman maatalouden kehittämisen tueksi”, kertoo Faban toimitusjohtaja Antti Latva-Rasku.

FinnLacto Oy on vuonna 1987 perustettu yritys, joka toimii maataloustuotannon aktiivisena kehittäjänä yhteistyössä meijereiden kanssa. FinnLacto tarjoaa tarvikkeita ja laitteita maidontuotantoon, rehunsäilöntään, sekä vasikoiden ja karjan kasvatukseen. Yrityksen tuotemerkkejä ovat mm. Vasikka-Master®- vasikanjuottoautomaatti. FinnLacton tavoitteena on tarjota maataloussektorille jatkuvasti uusia. laadukkaita tuotteita, joilla maatalousyrittäjät voivat parantaa yritystensä kannattavuutta, saada kustannussäästöjä sekä helpotusta ja ajansäästöä.

” Kun FinnLactolla mietimme mahdollisuuksia tulevaisuudelle, oli yhtenä tärkeänä kriteerinä omistajuuden jatkuvuus kotimaisena”, toteaa FinnLacton toimitusjohtaja Pasi Niemi.

Lisätietoa: Faba, toimitusjohtaja Antti Latva-Rasku, p. 0400 342039, antti.latva-rasku@faba.fi
Faba, liiketoimintajohtaja Johannes Hyrsky, p. 050 5633097, johannes.hyrsky@faba.fi
FinnLacto Oy, toimitusjohtaja Pasi Niemi, p. 040 544 9036, pasi.niemi@finnlacto.fi

Aiheet

Ajankohtaista

Arkisto

Faba logo
Faba logo