User icon

Webinaarit

Terveet sorkat kannattelevat tuottavaa lehmää

Julkaistu 24.4.2023

Terveet sorkat kannattelevat tuottavaa lehmää

Hyväkuntoiset sorkat ovat yksi lehmän tärkeimmistä ominaisuuksista. Kivun ja ontumisen takia lehmän päivätuotos voi tippua 5 – 35 % ontuman vakavuudesta riippuen. Kuuntele siis webinaaritallenne  Terveet sorkat kannattelevat tuottavaa lehmää, jossa käydään läpi keskeisimpien lattiatyyppien merkitystä sorkkaterveyteen ja talouteen sekä keskustellaan hiehojen sorkkahoidosta ja sekä sorkkaensiavusta.  Tarttuvia sorkkasairauksia ja niiden välttämistä ei myöskään unohdeta. Webinaarissa saat myös vinkkejä miten korjata sorkkaolosuhteita.

Asiantuntijoina eläinlääkäri Hertta Pirkkalainen (ETT), sorkkahoitaja Tanja Helisten (Suomen sorkkahoitajien yhdistyksen pj) sekä eläinaineksen asiantuntija Katja Tulppo (Faba) ja Lauri Ketola (Faba)

Aiheet

Ajankohtaista

Arkisto

Faba logo
Faba logo