User icon

Uutiset

Ilkka Pohjamo Faban uusi toimitusjohtaja

Julkaistu 4/25/2023

Ilkka Pohjamo Faban uusi toimitusjohtaja

Ilkka Pohjamo Faba osuuskunnan toimitusjohtajaksi

Pohjamo siirtyy tehtävään Valion alkutuotantojohtajan paikalta. Työsuhde Fabassa alkaa 1.8.2023. Faban toimitusjohtajana yli 16 vuotta toiminut Antti Latva-Rasku siirtyy eläkkeelle.

Ilkka Pohjamo on työskennellyt Valiolla vuodesta 2016, ensin edunvalvontajohtajana ja vuodesta 2019 alkaen alkutuotantojohtajana. Hän toimii tällä hetkellä myös ETT:n hallituksen puheenjohtajana. Monipuolisen maatalouden ja elintarviketeollisuuden työkokemuksen omaava 44-vuotias Pohjamo on työurallaan toiminut muun muassa MTK:n ja Maitovaltuuskunnan maitoasiamiehenä ja yrittäjänä. Koulutukseltaan Pohjamo on agronomi ja viljelee sivutoimisesti kasvinviljelytilaa.

”Faballa on tärkeä tehtävä toimia kehittyvän karjatilan kumppanina ja tukea omalla toiminnallaan alkutuotannon ja maataloussektorin kasvua ja kehitystä. Osuuskunnassa on kasvu- ja kehityshankkeita sekä Suomessa että kansainvälisesti ja toimitusjohtajalla on tärkeä rooli osuuskunnan toiminnan kehittämisessä ja vaikuttamisessa yhteistyöverkostoissa ja kumppanuusyrityksissä. Ilkka Pohjamolla on vahva maatalouden tuntemus, johtamistaidot ja hän toimii aktiivisesti verkostoissa, joten Faban hallituksella on vahva luottamus Ilkan kykyyn kehittää Faban toimintaa tulevaisuuden strategian ja tavoitteiden mukaiseksi”, kertoo Faban hallituksen puheenjohtaja Paavo Karhu.

”Otan innokkaana kutsun vastaan Faban uutena toimitusjohtajana. Faballa on merkittävä rooli koko karjataloudessa ja maatalousalalla. Faban pitkä historia ja kasvu- ja kehitystarina on luonut osuuskunnasta vakavaraisen maatalouden toimijan, joka toimii vastuullisesti ja jatkuvan kehittämisen kautta jäsenistönsä eduksi. Toimitusjohtajana haluan rakentaa henkilöstön ja jäsenistön kanssa Faban toimintaa aktiivisesti ja vaikuttaa maatalouden kehittymiseen ja tuottajien menestymiseen. Uskon Faban arvoihin ja asiakaslupaukseen – yhdessä eteenpäin, kohti tuottavampaa huomista. Nämä arvot ohjaavat kaikkea toimintaa talon sisällä, asiakkaille ja verkostoissa”, kertoo Ilkka Pohjamo.

Ilkka Pohjamo aloittaa toimitusjohtajana 1.8. ja siihen asti tehtävässä toimii Antti Latva-Rasku.

Lisätietoa:

Faba osk, hallituksen puheenjohtaja Paavo Karhu, p. 050 5884493

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo