User icon

Faba-lehti

Faba 1/23

Julkaistu 3/21/2023

Faba 1/23

Vuoden ensimmäinen Faba-lehti vie vierailulle Askolaan, Simolan tilalle. Pentti ja Janne Suokannas ovat mainio työpari, jolla yhteisymmärrys tilan asioista syntyy helposti. Suunniteltavaa on riittänyt, sillä uusi navetta valmistui kaksi vuotta sitten ja sukupolvenvaihdosta viedään hallitusti eteenpäin. Ayrshire-voittoiseen karjaan kuuluu 270 lypsävää ja koko karjan pääluku on n. 600 nautaa. Neljän robotin navetta on mitoitettu 300 lypsylehmälle ja siihen määrä on tarkoitus kasvattaa. Tilan tavoitteena on nykyaikainen ja kehittyvä maatila. Kannattavuuteen kuuluu omavaraisuuteen panostaminen ja karjan jalostuksessa tähdätään mm. kestävyyteen ja tuotokseen. Tilajutun lisäksi lehdestä löytyy myös paljon vasikka-aiheista luettavaa, tuoteuutuuksia ja vinkkejä mm. karjan kehittämiseen!

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo