User icon

Webinaarit

Hyvän astutussonnin valinta emokarjaan

Julkaistu 16.2.2023

Hyvän astutussonnin valinta emokarjaan

Mielessä astutussonnin hankinta emokarjaan? Katso ja tai kuuntele tallenne 16.2.2023 järjestetystä webinaarista, jossa käydään läpi monipuolisesti emolehmäkarjan astutussonnin valintaan liittyviä asioita eri näkökulmista.

Webinaarissa kerrotaan mitä tarkastuksia eläinlääkäri suosittelee sonnille tehtäväksi sekä kuullaan missä, milloin ja miten teet onnistuneet sonnikaupat ja mihin asioihin sonnikaupoilla tulee kiinnittää huomiota. Saat vinkkejä miten hyödyntää jalostusarvoja ja sukutaulua sonnivalinnassa ja mihin rakenneominaisuuksiin pitää erityisesti kiinnittää huomiota. Kuulet myös, miten polveutumisen varmistaminen ja perinnöllisten sairauksien selvittäminen onnistuu.

Alustajina webinaarissa ovat terveydenhuoltoeläinlääkäri, Iris Kaimio Emovetistä, tutkija Maiju Pesonen Lukesta, tuotepäällikkö Kaisa Sirkko, Fabalab-palveluvastaava Sonja Närkki ja eläinaineksen asiantuntija Tero Mustonen Fabasta. Tallenteen kesto on: 1h 50 min

Alustusten aiheet:

  • Hyvä astutussonni saa naaraat tiineeksi – Iris Kaimio, Emovet oy
  • Siitossonnin indeksit ja sukutaulu – Kaisa Sirkko, Faba osk
  • Mitä DNA-tulosten suhteen on hyvä huomioida? – Sonja Närkki, Faba osk
  • Astutussonnin rakenne – Tero Mustonen, Faba osk
  • Siitossonni – mitä, missä, milloin? – Maiju Pesonen, Luke

Aiheet

Ajankohtaista

Arkisto

Faba logo
Faba logo