User icon

Webinaarit

Nautatilan rottasota! – Katso webinaaritallenne

Julkaistu 14.12.2023

Nautatilan rottasota! – Katso webinaaritallenne

Rotat saastuttavat rehuja, rikkovat pakkausmuoveja ja säkkejä, pilaavat rakenteita, sähkölaitteita ja vesijohtoja. Rotta ulostaa 20–50 kertaa päivässä ja levittää useita karjan ja ihmisten sairauksia, esimerkiksi salmonellaa. Rotta lisääntyy otollisissa oloissa hyvin nopeasti. Suomessa kovat pakkastalvet tappavat rottia, mutta lämpimien talvien jälkeen rottakanta voi lisääntyä erittäin nopeasti.

Tässä webinaarissa kuulet taustaa rottien aiheuttamista bioturvaongelmista, käytännön keinoja rottien hävittämiseen ja esimerkin tilalta, jonka rottaongelma saatiin kuriin. Asiantuntijoina ovat toiminnanjohtaja Ina Toppari Eläinten terveys ETT ry:stä, kotieläinyrittäjä Joel Puhakainen ja toimitusjohtaja Ari Pekka Turunen Kuopion Desinfektiopalvelu oy:stä.

Tämä on tallenne 14.12.2023 pidetystä webinaarista. Tallenteen kesto on noin 65 min.

Aiheet

Ajankohtaista

Arkisto

Faba logo
Faba logo