User icon

Faba-lehti

Faba 4/23

Julkaistu 19.12.2023

Faba 4/23

Vuoden neljäs ja samalla viimeinen Faba-lehti vie tutustumaan Ville ja Jonna Niemisen omistamaan Maitorantalan tilaan. Tilan uusi, yhden robotin navetta valmistui pari vuotta sitten ja sen suunnittelussa oli kärkenä mm. toimivuus ja helppous. Jonna toimii tilan töiden ohella myös VikingGeneticsin eläinlääkärinä ja monissa tilan ratkaisuissa on otettu huomioon tautiturvallisuus. Karjasta hieman yli 50 % on holsteineja ja loput ayrshirejä. Jalostuksessa on painotettu mm. sopivuutta robotille sekä eläinten tasakokoisuutta, jotta parsien mitoitus sopisi mahdollisimman hyvin kaikille. Tilajutun lisäksi lehdestä löytyy paljon käytännöllisiä vinkkejä karjan hyvinvoinnin ja tilan tautiturvallisuuden parantamiseen!

Ajankohtaista

Arkisto

Faba logo
Faba logo