User icon

Uutiset

Korvamerkkien tilauksissa käyttökatko 10.-14.11.

Julkaistu 2.11.2023

Korvamerkkien tilauksissa käyttökatko 10.-14.11.

Ruokaviraston tiedote:
Ruokaviraston asiointi- ja viranomaispalveluissa on käyttökatko, joka alkaa perjantaina 10.11. kello 8 ja päättyy tiistaina 14.11. kello 24. Katko kestää siis suunnitellusti viisi päivää, mutta Ruokavirasto kehottaa varautumaan siihen, että katko voi venyä pidemmäksi tai palveluissa voi esiintyä häiriöitä vielä siirron jälkeenkin. Käyttökatko johtuu Ruokaviraston teknologiaympäristön siirrosta uuteen ympäristöön. Siirto tehdään palvelujen jatkuvuuden turvaamiseksi, ja kyseessä on merkittävä muutos.

Käyttökatkon aikana ei nautarekisteriä, lammas- ja vuohirekisteriä, sikarekisteriä, eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriä ole mahdollista käyttää. Tiedot eivät ole myöskään käytettävissä rajapintojen kautta.  Naudoille ei voi tehdä lainsäädännön vaatimaa rekisterikyselyä.

Ruokavirasto on kehottanut toimijoita varautumaan käyttökatkoon tekemällä kaikki mahdolliset ilmoitukset ja korvamerkkitilaukset ennen katkon alkamista. Kehotus koskee myös tilanteita, joissa ilmoitusaikaa olisi vielä jäljellä. Jos ilmoituksen tai korvamerkkitilauksen tekemisen määräaika osuu käyttökatkon ajalle, se tulee tehdä lomakkeella sähköpostitse tai postin kautta Ruokaviraston eläinrekisterien asiakaspalveluun. Jos ilmoitus tehdään postitse, lomakkeen on oltava asiakaspalvelussa määräajan sisällä. Saapumispäivämäärä leimataan lomakkeeseen, ja tiedot tallennetaan eläinrekisteriin asiakaspalveluun tulleella saapumispäivämäärällä. Lomakkeella ilmoitettaessa on syytä huomioida, että tiedot voivat näkyä rekisterissä viiveellä (postin kulku ja tallennus).

Ruokaviraston eläinrekisterien puhelinasiakaspalvelu ei ole käytettävissä käyttökatkon aikana.

Teurastamon, teurastuspaikan ja eläinvälittäjän on tehtävä nautaeläinrekisteristä rekisterikysely ennen nautojen toimittamista teurastamoon, teurastuspaikkaan tai välitykseen. Tällä selvitetään, että eläimet ovat rekisteröityjä eikä niihin kohdistu siirtorajoituksia. Tämä tulee huomioida, kun suunnittelee kuljetuksia tai teurastuksia päiville, jolloin rekisterikyselyä ei ole katkon takia mahdollista tehdä.

Lyhyitä käyttökatkoja voi ilmentyä vielä käyttökatkon jälkeenkin.

Lue lisää:

https://www.ruokavirasto.fi/elaimet/elaintenpito-tunnistaminen-ja-rekisterointi/elainten-merkinta-ja-rekisterointi/elainrekisterisovellukset/

https://uutiskirje.ruokavirasto.fi/archive/show/5591776

Ajankohtaista

Arkisto

Faba logo
Faba logo