User icon

Uutiset

Ehdokkaat selvillä – uusi edustajisto valitaan vaalilla marraskuussa

Julkaistu 10/16/2023

Ehdokkaat selvillä – uusi edustajisto valitaan vaalilla marraskuussa

Faban edustajistovaalin lokakuun alussa päättynyt ehdokasasettelu onnistui hyvin. Vaalissa on ehdolla kaikkiaan 74 ehdokasta yhteensä 14 eri listalla. Maidontuotanto-vaalipiirissä on 13 ehdokaslistaa ja 69 ehdokasta, Lihantuotanto-vaalipiirissä yhdellä listalla 5 ehdokasta.

Asiamiehet ja listojen allekirjoittajat ovat listoja kootessaan tehneet hyvää työtä! Ehdokkaita on saatu kattavasti eri puolilta maata. Ehdokaslistat on julkaistu Faban kotisivuilla osoitteessa www.faba.fi/fi/vaalit

Varsinainen äänestysaika on 7–17.11.2023. Vaalin tulos julkistetaan osuuskunnan kotisivuilla 24.11.2023. Uuden edustajiston toimikausi alkaa 1.1.2024.

Faba osk:n jäsenet valitsevat osuuskunnan edustajiston neljän vuoden välein. Nyt valittavan edustajiston koko on 28 jäsentä. Edustajiston kokoa supistettiin seuraavalle toimikaudelle osuuskunnan jäsenkunnan pienentyessä kotieläintuotannon rakennekehityksen myötä. Maidontuotantoa harjoittavien jäsenten keskuudesta valitaan edustajistoon 24 jäsentä, lihantuotantoa harjoittavien jäsenten keskuudesta 4 edustajaa. Äänestys tapahtuu sähköisesti internetin välityksellä. Kaikille jäsenille postitetaan oman vaalipiirin ehdokaslistat ja äänestämiseen tarvittavat tunnukset 30.10.2023.

Faba tarjoaa jäsenilleen siemennys- ja neuvontapalveluita sekä tarvikkeita ja laitteita kotieläinyrityksen toiminnan ja tuloksellisuuden parantamiseksi. Osuuskunnassa on 5700 jäsentä. Faban liikevaihto oli 42 miljoonaa euroa vuonna 2022 ja sen palveluksessa on noin 300 työntekijää – pääosin seminologeja ja jalostusasiantuntijoita.

Jäsenvaalissa on kaikilla osuuskunnan jäsenillä mahdollisuus vaikuttaa jäsenistä koostuvan luottamushenkilöhallinnon valintaan.

Lisätietoja:
Vaalisivut: https://faba.fi/fi/vaalit
Faba osk, Vaalilautakunta, vaalit@faba.fi, puh. 0400 614 046

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo