User icon

Uutiset

Jälkeläisen puhdasrotuisuus

Julkaistu 1/17/2023

Jälkeläisen puhdasrotuisuus

Alkuperäisrotujen kasvatustuen ehtona on puhdasrotuisen jälkeläisen tuottaminen kahden vuoden aikana ennen tukikauden alkua. Tieto jälkeläisen puhdasrotuisuudesta on nyt saatavilla MinunMaatilani eläinkortilla sekä kantakirjatodistuksessa. Lehmillä tieto jälkeläisten puhdasrotuisuudesta esitetään MM.fin eläinkortin sekä kantakirjatodistuksen Poikimiset-osiolla. Sonneilla tieto esitetään vain kantakirjatodistuksessa. Jälkeläisen puhdasrotuisuus päätellään vanhempien rotu- ja kantakirjaustietojen perusteella ja lisäksi isyystieto varmistetaan siemennys-, astutus- tai astumismahdollisuustiedoista. Puhdasrotuiseksi katsotaan jälkeläinen, joka on kantakirjattavissa ko. rodun kantakirjan pääosastoon.

Lisätietoa APR-tuen ehdoista löytyy täältä: https://www.ruokavirasto.fi/viljelijat/tuet-ja-rahoitus/uutiset/alkuperaisrotuelainten-kasvattamissopimuksen-ehdot-julkaistu/ .

Lisätietoa: Terhi Vahlsten, Faba, terhi.vahlsten@faba.fi, 040 8330588

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo