User icon

Videot

Tilavierailu Simolan tila, Askola

Julkaistu 23.3.2023

Tilavierailu Simolan tila, Askola

Askolassa sijaitsevalla Simolan tilalla kehittämispäätökset tehdään huolellisesti harkiten ja valmistellen. Pentti ja Janne Suokannaksella juttu luistaa ja yhteisymmärrys tilan toimista syntyy helposti. Uusi navetta valmistui koronan aiheuttamista haasteista huolimatta kaksi vuotta sitten. Ayrshire-painotteisessa karjassa on lypsäviä tällä hetkellä 270 ja määrä on tarkoitus kasvattaa 300:aan. Nautojen kokonaismäärä tilalla on 600. Karjan kehittämisessä painotetaan kestävyyden ja tuotokset lisäksi mm. soveltuvuuteen robottilypsyyn sekä jalkojen ja utareitten rakenteeseen. Tila on mukana myös ProCROSS -ohjelmassa. Tavoitteena on olla nykyaikainen ja ja kehittyvä maitotila, jossa omavaraisuudella on tärkeä rooli. Katso videolta, mitä Janne Suokannas kertoo tilasta ja sen toiminnasta!

Aiheet

Ajankohtaista

Arkisto

Faba logo
Faba logo