User icon

Faba-lehti

Faba 3/22

Julkaistu 9/22/2022

Faba 3/22

Vuoden kolmas Faba-lehti vie tutustumaan Ilmajoella sijaitsevaan Ala-Fossin mty:hyn. Suvulla vuodesta 1546 lähtien ollutta tilaa pyörittävät tänä päivänä jo 15. sukupolvessa kaksoisveljet Kalle ja Olli Fält sekä heidän serkkunsa Fanni Ala-Fossi ja Antti Penttilä. Tila työllistää lisäksi neljä kokoaikaista työntekijää. Ala-Fossin upeaan karjaan kuuluu noin 320 lehmää ja lisäksi nuorkarjaa. Viime vuoden keskituotos oli hienot 12 380 EKM kg. Monipuoliseen kokonaisuuteen kuuluu myös Vacca Oy ja sen n. 66 lehmän karja. Lehdestä löydät lisäksi tärkeää asiaa tiineystarkastuksista sekä liharodun optimaalisesta käytöstä lypsykarjassa. Kannattaa poimia myös vinkit hedelmällisyyden seurantaan, bioturvallisuuden parantamiseen ja mm. tarttuvien tautien torjuntaan!

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo