User icon

Uutiset

Toukokuun arvostelut julki

Julkaistu 4.5.2022

Toukokuun arvostelut julki

Vuoden toinen arvostelu on julkaistu ja listoilta löytyy mielenkiintoisia uusia nimiä. Punaisilla kärkipaikka menee uudelle sonnille, kun kuvassa oleva VR Ferman (VR Fairway x VR Hopla), gNTM +39, ottaa kärkipaikan haltuunsa. VR Ferman on aloittanut siementuotantonsa ja siitä saadaan kohta ensimmäiset annokset huuhteluihin, sekä HI-naaraiden siemennyksiin. VR Ferman tulee samasta emälinjasta VR Virkildin ja VR Hjuven kanssa. VR Fermanin kannoilla on tuttu nimi, kun VR Vesty (VR Vimo x VR Froberg), gNTM +38, pitää erinomaisen arvostelunsa. VR Vestyä seuraa VR Heinz (VR Hadberg x VR Funk), gNTM +37, joka löytyy jo myynnistä. Kärjen tuntumasta löytyy myös uusi sonni VR Hunken (VR Hagi x VR Filur), gNTM +33, josta ollaan saamassa ensimmäisiä annoksia HI-naaraiden siemennyksiin lähiaikoina.

VR Heinz

Nupoissa sonneissa valikoima laajenee, kun käyttöön tulee VR Babus P:n pojat VR Bumba P (ei. VR Abraham), gNTM +28, VR Bogar P (ei. VR Fonseca), gNTM +26 ja VR Buuf P (ei. VR Viktor), gNTM +23. Lisäksi mielenkiintoinen uusi nupo on VR Voima P (VR Vario x VR Heroo P), gNTM +28, joka sukunsa puolesta eroaa muista nupoista sonneista ja onkin helppo käyttää nupoille lehmille.

Jälkeläisarvostelluissa sonneissa listalta löytyy uusia nimiä, kun VR Vilperi (VR Viljar x VR Hambo), NTM +26 ja VR Frodo (VR Froerup x VR Filip), NTM +25) saavat ensimmäisen jälkeläisarvostelunsa. Jälkeläisarvosteltujen sonnien kärkipaikkaa pitävät tutut nimet VR Froerup (VR Faber x R Fanfare) NTM +35 ja VR Thiago (VR Tuomi x R Haslev), NTM +32.

VR Vilperi

VR Thiagon tytär

Holsteineissa VH Swish (VH Spruce x VH Nerd RC) ei luovu kärkipaikastaan, vaan pitää sen upealla gNTM +44 arvollaan. VH Swishiä seuraa kaksi uudempaa nimeä, VH Bodie (VH Bohemy x VH Kilmer), gNTM +42 ja VH Newyear (VH Nader x VH Bahrain), gNTM +42. VH Bodie ja VH Newyear ovat vasta aloittelemassa siementuotantoaan, eikä näistä sonneista ole vielä saatu ensimmäisiä annoksia.

VH Skills

Muita kärjen tuntumasta löytyviä mielenkiintoisia sonneja ovat VH Stinger (VH Solado x Barkeeper), gNTM +38, VH Sinniac (Superfly x Progensis Marius), gNTM +37, sekä erittäin suuren suosion saavuttanut VH Skills (Superfly x No-Pe Zekon), gNTM +37. Kaikista näistä sonneista on rajallisesti annoksia saatavana.

VH Stinger

Nupoissa sonneissa VH Lega P (VH Laval P x VH Soulrun) nousee kärkeen gNTM-arvolla +36 ja heti perästä löytyy edellinen kärkisonni VH Sheik P (Superfly x Adagio P), gNTM +35. Uutena nimenä nupojen listalta löytyy VH Namur P (VH Nader x VH Monty P), gNTM +33, joka on loistava pitoisuussonni.

Homotsygoottinupoissa korkein sija jaetaan VH Sage PP:n (Stick PP x VH Monty P), ja VH SlyPPRC:n (Solitair P Red x Yoyo) kesken, molemmilla gNTM +30.

VH Namur P

Jälkeläisarvostelluissa sonneissa korkein sija menee VH Bahrainille (VH Bosman x VH Sergio) NTM-arvolla +33. Sillä on tuotostiedot yli 3600 tyttäreltä. Erinomaisen arvostelun säilyttävät myös VH Brixton (Balisto x VH Mandel), NTM +29 ja VH Hotman (VH Highway x VH Boogie), NTM +27.

VH Bahrainin tytär

Ajankohtaista

Arkisto

Faba logo
Faba logo