User icon

Uutiset

Toukokuun arvostelut julki

Julkaistu 5/4/2022

Toukokuun arvostelut julki

Vuoden toinen arvostelu on julkaistu ja listoilta löytyy mielenkiintoisia uusia nimiä. Punaisilla kärkipaikka menee uudelle sonnille, kun kuvassa oleva VR Ferman (VR Fairway x VR Hopla), gNTM +39, ottaa kärkipaikan haltuunsa. VR Ferman on aloittanut siementuotantonsa ja siitä saadaan kohta ensimmäiset annokset huuhteluihin, sekä HI-naaraiden siemennyksiin. VR Ferman tulee samasta emälinjasta VR Virkildin ja VR Hjuven kanssa. VR Fermanin kannoilla on tuttu nimi, kun VR Vesty (VR Vimo x VR Froberg), gNTM +38, pitää erinomaisen arvostelunsa. VR Vestyä seuraa VR Heinz (VR Hadberg x VR Funk), gNTM +37, joka löytyy jo myynnistä. Kärjen tuntumasta löytyy myös uusi sonni VR Hunken (VR Hagi x VR Filur), gNTM +33, josta ollaan saamassa ensimmäisiä annoksia HI-naaraiden siemennyksiin lähiaikoina.

VR Heinz

Nupoissa sonneissa valikoima laajenee, kun käyttöön tulee VR Babus P:n pojat VR Bumba P (ei. VR Abraham), gNTM +28, VR Bogar P (ei. VR Fonseca), gNTM +26 ja VR Buuf P (ei. VR Viktor), gNTM +23. Lisäksi mielenkiintoinen uusi nupo on VR Voima P (VR Vario x VR Heroo P), gNTM +28, joka sukunsa puolesta eroaa muista nupoista sonneista ja onkin helppo käyttää nupoille lehmille.

Jälkeläisarvostelluissa sonneissa listalta löytyy uusia nimiä, kun VR Vilperi (VR Viljar x VR Hambo), NTM +26 ja VR Frodo (VR Froerup x VR Filip), NTM +25) saavat ensimmäisen jälkeläisarvostelunsa. Jälkeläisarvosteltujen sonnien kärkipaikkaa pitävät tutut nimet VR Froerup (VR Faber x R Fanfare) NTM +35 ja VR Thiago (VR Tuomi x R Haslev), NTM +32.

VR Vilperi

VR Thiagon tytär

Holsteineissa VH Swish (VH Spruce x VH Nerd RC) ei luovu kärkipaikastaan, vaan pitää sen upealla gNTM +44 arvollaan. VH Swishiä seuraa kaksi uudempaa nimeä, VH Bodie (VH Bohemy x VH Kilmer), gNTM +42 ja VH Newyear (VH Nader x VH Bahrain), gNTM +42. VH Bodie ja VH Newyear ovat vasta aloittelemassa siementuotantoaan, eikä näistä sonneista ole vielä saatu ensimmäisiä annoksia.

VH Skills

Muita kärjen tuntumasta löytyviä mielenkiintoisia sonneja ovat VH Stinger (VH Solado x Barkeeper), gNTM +38, VH Sinniac (Superfly x Progensis Marius), gNTM +37, sekä erittäin suuren suosion saavuttanut VH Skills (Superfly x No-Pe Zekon), gNTM +37. Kaikista näistä sonneista on rajallisesti annoksia saatavana.

VH Stinger

Nupoissa sonneissa VH Lega P (VH Laval P x VH Soulrun) nousee kärkeen gNTM-arvolla +36 ja heti perästä löytyy edellinen kärkisonni VH Sheik P (Superfly x Adagio P), gNTM +35. Uutena nimenä nupojen listalta löytyy VH Namur P (VH Nader x VH Monty P), gNTM +33, joka on loistava pitoisuussonni.

Homotsygoottinupoissa korkein sija jaetaan VH Sage PP:n (Stick PP x VH Monty P), ja VH SlyPPRC:n (Solitair P Red x Yoyo) kesken, molemmilla gNTM +30.

VH Namur P

Jälkeläisarvostelluissa sonneissa korkein sija menee VH Bahrainille (VH Bosman x VH Sergio) NTM-arvolla +33. Sillä on tuotostiedot yli 3600 tyttäreltä. Erinomaisen arvostelun säilyttävät myös VH Brixton (Balisto x VH Mandel), NTM +29 ja VH Hotman (VH Highway x VH Boogie), NTM +27.

VH Bahrainin tytär

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo