User icon

Uutiset

Faba onnittelee hienoista tuotosseurantatuloksista

Julkaistu 4/8/2022

Faba onnittelee hienoista tuotosseurantatuloksista

Tällä viikolla julkaistuissa vuoden 2021 tuotosseurantatuloksissa näkyy hienosti karjanomistajien osaaminen ja huolellinen työ. Suomalaisten lypsykarjojen eläinaines kehittyy tasaisesti niin tuotoksessa, rakenteessa, terveydessä, hedelmällisyydessä kuin käyttöominaisuuksissakin. Nämä kaikki konkretisoituvat entistä parempana kestävyytenä.

Tuotosseurantatulosten taso oli jälleen erittäin kova ja ero seurantaan kuuluvien ja kuulumattomien karjojen väilllä oli 2002 maitokiloa. Tuotosseurannan tietoja hyödynnetään tiloilla johtamisen, ruokinnan ja terveyden optimointiin. Tuotosseurantakarjojen keskituotos ylitti ensimmäisen kerran 10 000 kiloa vuonna 2020. Tämän rajan yli pysyttiin edelleen, vaikka kuuma kesä ja Valion sopimushinnoittelu sekä yrittäjien panostus pitoisuuksiin hieman näkyivätkin.

Korkeisiin tuotostuloksiin päästään toimivalla yhteistyöllä. Kehittyvä ja korkealaatuinen eläinaines, oikeanlainen ruokinta sekä kohdallaan olevat olosuhteet takaavat hyvin tuottavan ja kestävän karjan. Olemmekin erittäin iloisia asiakkaidemme jälleen saavuttamista huipputuloksista. Onnittelemme lämpimästi kaikkia ja tulemme muistamaan uusia 12 000, 13 000 ja 14 000 kg EKM -tuotoksen ylittäneitä tiloja.

Tuloksia pääset katsomaan tästä linkistä.

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo