User icon

Faba-lehti

Faba 2/22

Julkaistu 4/22/2022

Faba 2/22

Vuoden toinen Faba-lehti vie lukijansa mm. kyläilemään Kiuruvedelle. Sieltä löytyy viiden yhtiökumppanin kymmenen vuotta sitten perustama Milkkivei Oy. Anna-Saara ja Antti-Lassi Tikan, Ulla ja Matti Kauhasen sekä Markku Siposen tilalla on kolme robottia ja lypsyssä noin 164 holsteinia ja 36 ayrshireä. Karjan keskituotos on ollut jo pitkään yli 12 000 kiloa, EKM:n hätyytellessä 13 000 kilon rajaa. Tilan toiminnan keskiössä ovat eläinten hyvinvointi ja suunnitelmallinen johtaminen. Tämän lisäksi lehdestä saa vinkkejä tilan bioturvan parantamiseen, sukusiitosasteen tarkasteluun sekä mm. sujuvaan siemennykseen. Kannattaa tutustua myös uuteen sorkkakylpymattoon ja siihen, mitä etua on ultralla tehtävistä tiineystarkastuksista!

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo