User icon

Blogi

Muutosvauhdissa mukana – tilojen tarpeita kuunnellen

Julkaistu 3/18/2022

Muutosvauhdissa mukana – tilojen tarpeita kuunnellen

Joulukuussa sain mahdollisuuden tarttua isoon luottamustehtävään, Faban hallituksen puheenjohtajuuteen. Faban palveluiden laajamittaisena käyttäjänä palvelutarjonta on minulle asiakkaana tuttu. Hallinnossakin olen ollut mukana enemmän tai vähemmän kuusi vuotta ja siinä ajassa on ehtinyt muodostua tilannekuva myös taustoista.

Faba on erittäin hyvässä kunnossa oleva, karjatilojen palveluita tuottava yritys. Osuuskunnassa tämä tarkoittaa laadukkaiden palveluiden ja tuotteiden tarjoamista edullisesti omistaja-asiakkaille. Palvelut tuotetaan niin tehokkaasti kuin se on mahdollista ja hinnoitellaan niin, että kustannukset saadaan katettua. Asiakkaat ovat Faban tärkeimpiä kumppaneita.

Kehityksen tahti maataloudessa on päätähuimaava. Myös Faban on pysyttävä kehityksen vauhdissa mukana ja mieluummin askeleen edellä. Karjanomistajien tarpeet ja vaatimukset kehittyvät jatkuvasti. Isot tilat tarvitsevat erilaisia palveluita kuin pienet, eivätkä pienetkään tilat toimi enää samalla tavalla kuin kymmenen, tai edes viisi vuotta sitten. Jokainen tila kehittää toimintaansa: toinen laajentamalla, toinen tehostamalla.

Uuden kehittäminen ei tarkoita kaiken vanhan hylkäämistä. Pala kerrallaan parannetaan ja tehostetaan. Jossain kohtaa rakennetaan kokonaan uutta, toisessa kohdassa puretaan vanhaa pois. Suurin kehitys tapahtuu kuitenkin olemassa olevan hiomisella. Muutoksia ei silti tehdä muutoksen takia, vaan ympäröivän maailman vaatimusten täyttämiseksi.

Paavo Karhu
Faban hallituksen puheenjohtaja

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo