User icon

Faba-lehti

Faba 1/22

Julkaistu 3/8/2022

Faba 1/22

Faba-lehden vuoden 2022 ensimäinen numero vie lukijansa tilavierailulle Ikaalisiin Kyrösjärven rannalle. Sieltä löytyy MaitoKuortti Oy:n ja MaitoEskeli Oy:n upea tilakokonaisuus. Vajaa pari vuotta sitten kaksi tilaa yhdistivät voimansa ja rakennuttivat karjoilleen uudet rakennukset samalle tontille. Yhteensä 600 lehmän lypsystä huolehtii yhteinen lypsyrobottikaruselli. Karjakoon ja tiimin kasvu on pakottanut yrittäjät opettelemaan uusia rutiineja ja toimintapoja. Tilojen arkeen pääsee tutustumaan sivulta 8 alkaen. Lehdestä löydät asiaa myös mm. genomitestauksesta (s. 14), bioturvallisuudesta (s. 15) ja alkiohuuhtelusta (s. 18). Kannattaa kurkistaa myös, mitä hyötyä on tuotosseurannasta tai emotarkkailusta (s. 16). Kahvi- tai teekupillisen seuraksi löytyy paljon muutakin luettavaa!

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo