User icon

Webinaarit

Krypton ja muiden suun kautta tarttuvien tautien vastustaminen

Julkaistu 3/3/2022

Krypton ja muiden suun kautta tarttuvien tautien vastustaminen
Kuuntele webinaaritallenne 3.3.2022 järjestetystä webinaarista, jossa eläinlääkäri Virpi Seppänen Emovetistä kertoo suun kautta tarttuvien naudan tautien vastustamisesta.
Näihin kuuluu helposti leviäviä ja ihmisiinkin tarttuvia tauteja, kuten krypto ja salmonella, jotka pahimmassa tapauksessa voivat viedä tuottajan sairaalaan ja jättää pysyviä haittoja.
Pelkästään ns. ”talviripulin” iskiessä navettaan voi lehmien tuotos tippua lähes nollaan viikon ajaksi ja johtaa isoihin tulonmenetyksiin. Salmonellasaneerauksen kustannukset saattavat nousta kuusinumeroisiksi.
Millaisen riskin sinä haluat hyväksyä tilallesi?
Webinaarissa avoimiksi jääneiden kysymysten vastaukset:

Mitä näistä desinfiointiaineista saa käyttää luomussa?

Faballa myynnissä olevat pesu- ja desinfiointiaineet eivät sovellu luomuun.

Voiko nämä jauhemaiset pesuaineet vain levittää karsinan pohjaan ja jättää sinne? Pitääkö huuhdella? Vaikuttaako eläimen karvaan ja ihoon?

Jauhemaiset desinfiointiaineet Virkon S ja Virex on tarkoitettu käyttää veteen laimennettuna, eli ne eivät ole kuivadesinfiointiaineena käytettäviä. Esim. karsinarakenteista huuhtelu ei ole tarpeen käytön jälkeen.  Tuotteet eivät ärsytä ihoa normaalina käyttöliuoksena ja tämän ansiosta sitä voidaan käyttää mm. ilmatilan desinfioimiseen myös eläinten läsnä ollessa, vesijärjestelmien desinfioinnissa ja jopa eläinten pesuun (hiivasieni-infektiot, pälvisilsa). Eläinten pesussa huuhtelu on tarpeen.

Tarkennus: Virkon S:llä vaikutusajaksi sanotaan 10-30 min, riippuen likaisuudesta. Likaisessa ja matalammissa lämpötiloissa tarvitaan 30 min vaikutusaika.

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo