User icon

Blogi

Kohti tuottavampaa huomista

Julkaistu 12/8/2022

Kohti tuottavampaa huomista

Vuosi alkaa olla lopuillaan ja monissa yrityksissä valmistaudutaan vetämään yhteen kulunutta vuotta. Vuosi on ollut monella tapaa poikkeuksellinen ja haastava. Kustannukset ovat tuntuneet karkaavan käsistä ja inflaatio on noussut ennätyskorkeaksi. Sanat kriisi, talouden kiristyminen, korotuspaine, tilityskyky ja tuottajahinta ovat olleet esillä päivittäin, eikä suotta.

Meidän kaikkien toimintaan vaikuttaa suuri määrä tekijöitä, joihin emme pysty vaikuttamaan. Sen sijaan, että mietimme ja murehdimme niitä loputtomiin, meidän kannattaa kohdistaa oma tekemisemme niihin asioihin, joihin meillä on vaikutusmahdollisuus.

Haastavassa taloudellisessa tilanteessa kannattaa jokainen prosessi miettiä. Onko toiminta varmasti kustannustehokasta, aikaa säästävää ja rationaalista? Mitä toimintoja kannattaa ulkoistaa, mitä osaan parhaiten itse? Usein kiireessä toimintaa jatketaan samalla tavalla, vaikka toimintaympäristö ympärillä muuttuu. Yleensä parhaiten pärjäävät ne, jotka pystyvät nopeasti sopeuttamaan toimintaansa ja löytämään uusia mahdollisuuksia.

Faban tehtävä on, vastuullisesti toimien, auttaa suomalaista karjanomistajaa pärjäämään. Vastuullisuus näkyy siinä, että tuotteemme ja palvelumme perustuvat tutkimustietoon ja taloudellisiin laskelmiin. Eläinaineksessa painotamme niitä ominaisuuksia, kuten terveyttä, kestävyyttä, hyvää rehuhyötysuhdetta, tasapainoista rakennetta ja korkeaa tuotosta, joista karjanomistaja saa parhaimman taloudellisen tuloksen ja työnsäästön. Kehitämme jäsenistölle erilaisia palveluja ja ohjelmistoja, joiden avulla voidaan optimoida tilan eläinaineksen käyttöä, säästetään työaikaa ja maksimoidaan tulot. Mietitään yhdessä, onko löydettävissä vielä jotain kehitettävää ja matkataan kohti tuottavampaa huomista!

Marja Eskelinen

Kirjoittaja on Faban Lisääntyminen-tuoteryhmän johtaja. Kirjoitus on julkaistu Faba-lehdessä 4/2022

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo