User icon

Uutiset

Genomitestauksen yhteydessä uusia DNA-määrityksiä (DD ja HY)

Julkaistu 1/5/2022

Genomitestin yhteydessä automaattisesti julkaistaviin tuloksiin on viikolla 1 lisätty anguksen DD (Developmental Duplication) ja herefordin HY (hypotrikoosi). Automatiikka tuo  tuloksia näkyviin eläinten tietoihin uusien analysointien valmistumisen tahdissa viikosta 2 eteenpäin. Alustavien manuaalisten tarkastelujen mukaan kaikki vaikuttaa hyvältä. Tulokset ovat nähtävissä Minun Maatilani –palvelun tai kantakirjatodistuksen kautta.

Tilaa genomitesti MinunMaatilani.fi -sovelluksen kautta.

Seuraavassa vaiheessa tuloksia haetaan takautuvasti jo aikaisemmin testatuille eläimille ja tulokset tallennetaan eläinten tietoihin. DD ja HY tulivat uusina ominaisuuksina genomitestisirulle, joka on otettu käyttöön loka-marraskuussa 2020. Tuloksia voidaan siis hakea takautuvasti niille eläimille, jotka on genomitestattu loka-marraskuun 2020 jälkeen. Tulosten takautuva haku ja tallennus pyritään suorittamaan mahdollisimman pian, mutta tulosten suuresta määrästä johtuen  pyydämme kärsivällisyyttä.

Lisätietoja DDstä ja HYstä löytyy  Faban kotisivuilta liharotujen DNA-määrityksien selvityksestä.

 

Tulokset tallennetaan tietokantaan seuraavasti:

DD (Developmental Duplication)
DDF = vapaa DDC = heterotsygootti kantaja DDS = homotsygootti kantaja eli sairas

HY (Hypotrikoosi)
HYF = vapaa HYC = heterotsygootti kantaja HYS = homotsygootti kantaja eli sairas

 

Hyödylliset linkit:

Genomitestaus, MM.fin näyteseuranta

Oirekuvaukset, testaustiedot

Lisätiedot, tuloskoodit

Genomitestitilauksen tekeminen MM.fi 

Genomitestitialusohjelman käyttöönotto

Lisätietoja
Fabalab, fabalab@faba.fi

Aiheet

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo