User icon

Blogi

Hyvinvointia eläimen elinkaaren joka vaiheeseen

Julkaistu 7/19/2021

Hyvinvointia eläimen elinkaaren joka vaiheeseen

Eläinten hyvinvointi ja terveys vaikuttavat vahvasti karjatilojen tulokseen. Eläimen sairastumisen hoitokustannukset ovat vain pieni osa taloudelliseen tulokseen vaikuttavista tekijöistä. Karjan terveysongelmat laskevat maitotuotosta ja sairas eläin vaatii aina tervettä enemmän huolenpitoa ja seurantaa.

Faban terveys- ja tarvikeliiketoiminnat ovat keskittyneet kehittämään ratkaisuja ja tuotteita, jotka tukevat karjan hyvinvointia ja hoitoa. Haluamme tarjota tuotteita, jotka edistävät eläinten terveyttä ja kestävyyttä ja siten myös tuottavuutta. Hyviä esimerkkejä näistä ovat karjan hyvinvointia mittaava SenseHub -seurantajärjestelmä, kasvava täydennysrehuvalikoima sekä hoitotuotteet, joilla vasikoille saadaan hyvät kasvuolosuhteet. Olemme kasvattaneet teknisten myyjiemme osaamista ja he ovat apunasi, kun haluat panostaa vasikoiden hyvään kasvuun ja eläinten yleiseen hyvinvointiin.

Palvelujen osalta TilaVet-terveydenhuoltosuunnitelma on uusi työkalu karjan ennakoivaan terveydenhallintaan. Yhdessä eläinlääkärin kanssa tehty suunnitelma antaa kattavan kuvan sekä onnistumisista että karjan kannalta olennaisimmista kehittämiskohteista. Tuotantoa rajoittavia tekijöitä voi löytyä monelta eri osa-alueelta, kuten hedelmällisyydestä, ruokinnasta tai utare-, sorkka- ja vasikkaterveydestä. Ongelmakohtien löytämisen lisäksi asiantuntijat antavat selkeät toimenpide- ehdotukset tilanteen parantamiseen. Terveydenhuoltosuunnitelma havainnoi eläinten terveyttä monipuolisesti ja hyödyntää olemassa olevaa eläintietoa.

Hyödynnämme toimintamme ja valikoimamme kehittämisessä asiakkailtamme saatua palautetta. Yhteinen tavoitteemme on edistää karjan ja sen omistajan hyvinvointia.

Hannu Myllymäki
Faban tuoteryhmä- ja kehitysjohtaja

Kirjoitus on julkaistu Faba-lehdessä 2/2021

 

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo