User icon

Uutiset

Arcowin jatkaa jalostusyhteistyötä – prosessi ei ole johtamassa fuusioon

Julkaistu 12/16/2021

Arcowin jatkaa jalostusyhteistyötä – prosessi ei ole johtamassa fuusioon

VikingGeneticsin, Masterrindin ja Evolutionin omistajat ovat päättäneet lopettaa kolmen yrityksen sulautumisprosessin yhteiseksi eurooppalaiseksi jalostusyhtiöksi. Valmistelua tehtiin huolella ja yhteistyön synergioita tutkittiin tarkoin. Tärkeimmiksi hyödyiksi osoittautui keskittyminen jalostukseen ja tuotekehitykseen.  

VikingGenetics, Masterrind ja Evolution ilmoittivat 1.12.2020 uuden Arcowin-osuuskunnan perustamisesta 1.1.2021 alkaen. Arcowin perustettiin tukemaan omistajayritysten maidon- ja lihantuotannon jalostusohjelmia. Tavoitteena oli hyödyntää omistajien tietopohjaista genetiikkaa ja osaamista sekä aloittaa tutkimus- ja kehitystyö. Joulukuussa 2020 yhtiöt aloittivat yhteistyöstä syntyvien synergioiden selvittämisen ja huhtikuussa 2021 osuuskuntien hallitukset päättivät yhdistää T&K-toimintaan, jalostukseen, tuotantoon sekä kansainväliseen myyntiin ja markkinointiin liittyvät toiminnot.

Joulukuussa 2021 Arcowinin johto ja hallitus ovat arvioineet, että lisäarvoa ei synny riittävästi yhdistämällä yhtiöt. Tämä johtuu oikeudellisista ja teknisistä kysymyksistä, jotka eivät mahdollista rakennetta, josta olisi jäsenille toivottua hyötyä.

”Näiden kolmen yrityksen yhdistämisen pitäisi johtaa synergioihin, jotka ylittävät kunkin yrityksen jäsenilleen, omistajilleen ja maailmanlaajuisille asiakkaille tuotettavan edun. Sitä ei ole ollut mahdollista saavuttaa, ja siksi on päätetty lopettaa yhdistyminen”, sanoo VikingGeneticsin hallituksen puheenjohtaja Lars-Inge Gunnarsson.

Kolme kumppania jatkavat yhteisten jalostusohjelmien kehittämistä ja tekevät yhteistyötä T&K-projekteissa, mutta jokainen itsenäisesti toimivana yrityksenä. Yhteistyöllä varmistetaan edelleen eri rotujen mahdollisimman kestävä ja suurin mahdollinen geneettinen edistyminen, joka hyödyttää eniten maito- ja lihakarjan kasvattajia maailmanlaajuisesti.

Lisätietoja antavat:

Lars-Inge Gunnarsson, puh. + 46 70 970 98 28

Niels Bo, puh. + 45 40 18 16 88

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo