User icon

Blogi

Keisalan tila – Miten lehmiä jalostetaan paremmiksi

Julkaistu 1/22/2021

Keisalan tila – Miten lehmiä jalostetaan paremmiksi

Mitä jalostus on?

Mitä tarkoittaa lehmän jalostus ja miten niitä jalostetaan kestävämmiksi? Voiko nupoutta jalostaa, jotta lehmällä ei edes kasvaisi sarvia? Mihin kohtiin minkäkin lehmän kohdalla kannattaa sonnivalinnassa kiinnittää huomiota? Jalostusasiantuntijamme Jenna Lampinen ja Keisalan tilan Anna Länsisalmi-Keisala käyvät yhdessä läpi jalostuksen mahdollisuuksia ja samalla katsotaan tilan lehmillekin sopivia sonniehdokkaita.

Löytyykö Keisalan tilan Babylle tai Näkinkengälle sonni matchit? Alta pääset katsomaan Keisalan tilan Maalaisjärki-kanavan jalostusspesiaalijakson, jossa tämäkin selviää!

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo