User icon

Blogi

Ylivoimaista etumatkaa!

Julkaistu 5.3.2021

Ylivoimaista etumatkaa!

Viime vuosi on saatu päätökseen ja jokainen on tehnyt sen osalta yhteenvedon omista onnistumisistaan maidon- ja lihantuotannossa.  Jokainen vuosi tuo omat haasteensa, mutta tiedolla ja kovalla ammattitaidolla pystyy saavuttamaan huipputuloksia.

Vuoden alussa käyttöön tullut maidon hinnoittelumuutos ei tullut kenellekään yllätyksenä. Muutokseen on valmistauduttu myös VikingGeneticsin jalostusohjelmassa jo useiden vuosien ajan.  Pitoisuuksien painoarvoa sonnivalinnassa on lisätty hyvin tuloksin. Nyt meillä on tarjota teille karjanomistajille käyttöönne sonniainesta, joka vastaa täysin nykyisten maitomarkkinoiden ja kustannustehokkuuden vaatimuksiin.

VG:n jalostusohjelman sonnit ovat ayrshire-, holstein- ja jersey-roduissa ylivoimaisia maidon kuiva-ainepitoisuuksissa verrattuna muihin Suomeen viime aikoina tuotuihin sonneihin. Etumatkamme on selvä ja ylivoimainen. Pitoisuuksien kehittäminen sonnivalinnalla on yksinkertaista: valitse tuotosindekseiltään parhaita sonneja. Sonnin tuotosindeksin ollessa 120, tuottavat sen tyttäret keskimäärin 21 kiloa enemmän valkuaista ja 29 kiloa enemmän rasvaa. Faban käyttölistasta huomaat sieltä löytyvän paljon sonneja, joilla tuotosindeksit ovat huomattavasti korkeammat; holsteineilla keskiarvo on 124 ja ayrshireillä 117!

Suomalainen, 1980-luvulla alkanut terveystarkkailu on mahdollistanut huiman eron kilpailijoihin myös terveysjalostuksessa ja poikimaominaisuuksissa sekä sorkkaterveydessä. Hyvällä utareterveydellä säästät helposti 500 – 1 000 euroa/lehmä pienentyneinä hoitokuluina ja vähentyneenä lisätyönä sekä minimaalisena hukkamaitona. Uusin käyttöönne saatu työkalu on rehunsäästöindeksi, jonka avulla valitset karjaasi tehokkaimmat rehunkäyttäjät ja säästät rehukustannuksissa. Jokainen säästetty euro on tienattu euro!

Faban tarjoamalla sonniaineksella kehität karjasi tuotosta, pitoisuuksia, terveyttä sekä tasaisuutta. VG:n eläinaineksella saat ylivoimasta etumatkaa!

 

Marja Eskelinen, tuoteryhmäjohtaja, Faba osk.

Ajankohtaista

Arkisto

Faba logo
Faba logo