User icon

Menestystarinat

Ari ja Marja-Leena Savolainen: Enää emme tuhlaa aikaa kiimojen tarkkailuun ilman P4 Rapid -testiä!

Julkaistu 8/13/2020

Ari ja Marja-Leena Savolainen: Enää emme tuhlaa aikaa kiimojen tarkkailuun ilman P4 Rapid -testiä!

Olimme joutuneet kampailemaan pidemmän aikaa karjamme hedelmällisyysasioiden parissa. Suurimpina ongelmina olivat lehmien hiljaiset ja/tai pitkät kiimat, jolloin siemennyspäivän löytyminen oli haasteellista. Seminologi Hilkka Hartikaisen käydessä tilallamme, otimme ongelmat puheeksi hänen kanssaan. Hän suositteli P4 Rapid -testiä, kertoi sen positiivisista puolista sekä neuvoi testin käytöstä. Testi kuulosti meistä liian hyvälle ollakseen totta, mutta jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen huomasimme, kuinka helppoa ja nopeaa testin tekeminen oli. Ajan mittaan oikean siemennyspäivän löytyminen helpottui ja turhat siemennyskerrat jäivät pois, joten testi vakuutti minut sekä mieheni myös luotettavuudellaan.

Helppoa, kun seuraa käyttöohjeita

Jokaisen paketin mukana tulee helpot ja yksinkertaiset käyttöohjeet, joita noudattamalla P4 Rapid -testin teko ja tuloksen tulkitseminen on helppoa. Testin tekeminen on helppo toteuttaa lypsämisen ohessa, sillä tuloksen saaminen kestää vain viisi minuuttia.

P4 Rapid -testin onnistuminen on helppo toteuttaa noudattamalla paketin mukana tulevia annettujen ohjeita ja pitämällä huoli utareiden puhtaudesta ennen näytteen ottamista.

Positiivinen vaikutus talouteen

Tilatoiminnassa P4 Rapid -testin käyttäminen näkyy hedelmällisyysasioissa ”ongelma-lehmien” säännöllisellä testaamisella, näin saimme turhat siemennyskäynnit minimiin. Lisäksi testin käyttäminen vaikutti positiivisesti tilan taloudelliseen tulokseen. Myös lomalla ollessamme, lomittajat ovat olleet aktiivisia testin käyttäjiä ja ottivat testin käyttämisen positiivisesti vastaan tukien omaa työosaamistaan.

Jo useamman vuoden käyttökokemuksella voimme todeta P4 Rapid -testin pysyvän meidän tilallamme osana lehmien kiimojen tarkkailussa aktiivisesti mukana. Enää en voisi ajatella tuhlaavani aikaa kiimojen tarkkailuun ilman testiä. Oma stressi lehmien kiimojen tarkkailussa on vähentynyt huomattavasti ja aikaa on jäänyt enemmän muiden asioiden hoitamiseen, kun varmuuden lehmän tilasta on saanut testin avulla.

Ari ja Marja-Leena Savolainen, Juankoski

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo