User icon

Videot

Tilavierailu Maitotiimi ay, Savitaipale

Julkaistu 12/4/2020

Tilavierailu Maitotiimi ay, Savitaipale

Savitaipaleella Jari ja Päivi Kaijansinkon sekä Tero ja Timo Taipaleen omistama Maitotiimi avoin yhtiö perustettiin vuonna 2010, kun aiemmat kaksi parsinavettaa olivat tulleet tiensä päähän. Tuolloin tehtiin yhteisnavetta ja ratkaisu on ollut onnistunut. Tilalla on nykyisin kaksi pihattoa, joista toisessa ovat hiehot ja umpilehmät, toisessa lypsylehmät. Maitotiimin navetassa märehtiikin noin 250 lehmää ja lisäksi nuorkarjaa löytyy vajaa 200 eläintä lisää. Karjasta yli 80 % on ayrshireä ja reilu 15 % holsteinia. Jalostustavoitteena ovat terveet ja kestävät eläimet hyvillä pitoisuuksilla maitomäärää unohtamatta. Taloudelle lisäarvoa on saatu Faban kanssa yhteistyössä tehdystä eläinkaupasta ja tilalla on tehty myös alkionvastaanottosopimus VikingGeneticsin kanssa. Tilan kaikki vasikat on genomitestattu nyt jo kolmen vuoden ajan.

Tutustu monipuoliseen ja kehittyvään tilaan tarkemmin oheisella videolla!

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo