User icon

Videot

Tilavierailu Ylöskartanon lypsykarjatilalla, Tuulos

Julkaistu 10/26/2020

Tilavierailu Ylöskartanon lypsykarjatilalla, Tuulos

Ylöskartanon tilalla Tuuloksessa on pitkä, 1600-luvulle asti ulottuva, värikäs historia. Vuodesta -93 tila on ollut Janne ja Arja Näsin omistuksessa ja siitä alkaen tila on kasvanut maatalouden rakennemuutoksen mukana ja sitä on kehitetty monin askelin. Tilalla on nykyisin 145 lehmän ja kahden robotin pihatto. Nuorkarjaa on lisäksi omassa navetassaan noin 100. Karjan keskituotos on jo yli 11 000 EKM kiloa ja tavoitteena onkin saavuttaa seuraavaksi 12 000 kilon keskituotos. Tilalla on otettu jalostussuunnittelu käyttöön jo Jannen vanhempien isännöidessä tilaa ja FabaHELMI-palvelu on ollut käytössä hedelmällisyyden tukena useamman vuoden. Tilatiimi hoitaa siemennykset ja tiineystarkastukset ja on näin vapauttanut Jannen aikaa muihin tilan töihin.

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo