User icon

Menestystarinat

Helpompaa arkea hoitokalusteilla

Julkaistu 1/11/2019

Helpompaa arkea hoitokalusteilla

Tapani ja Sari Tikkasen luomutilan robottipihatossa lypsää yli 70-päinen karja. Sari toimii lukion maantieteen ja biologian lehtorina, eikä tilalla ole ollut vuoteen työntekijää kesäharjoittelijoita lukuun ottamatta. Koulun loma-aikoina Sari ehtii auttamaan, mutta muuten työt ovat pitkälti Tapanin harteilla. Kaikki arkea helpottavat keinot ovat siis tarpeen.

”Seminologi Laura Räsänen kysyi kevättalvella, että kiinnostaisiko minua yksinsiemennyksen mahdollistavat kalusteet. Taisi olla Lauran helpoimpia myyntipuheita, sillä vastasin siinä samassa, että tilaa rautaa kahta partta varten.

Tavaroiden saavuttua huomasin, että kolmannellekin parrelle olisi tilaa ja käyttöä. Tilasin sitten vielä yhden nousevan sivuaidan.

Parret ovat robotin vieressä, joten siemennettävät ja hoidettavat saadaan automaattisesti eroteltua hoitoalueelle. Meillä oli jo ennestään etuaidassa lukitus, joten siihen vain kiinnitettiin neljä nousevaa sivuaitaa.

Nyt ei enää tarvitse keskeyttää muita töitä, puhumattakaan siitä, että pitäisi lähteä kaukaa häntää pitelemään. Tietenkin silloin, kun olen paikalla, on hyvä vaihtaa muutama sana ammattilaisen kanssa.” Tapani Tikkanen toteaa tyytyväisenä.

Teksti: Mikko Säynäjärvi,  Kuvat: Kari Rantonen

Faba-lehti 4/18

Ajankohtaista

Kategoriat

Blogi

Arkisto

Faba logo
Faba logo