User icon

Uutiset

Kuuntele webinaaritallenne: Onnistuneen rakennejalostuksen avaimet

Julkaistu 8.3.2024

Kuuntele webinaaritallenne: Onnistuneen rakennejalostuksen avaimet

Lypsykarjassa rakennearvostelu on keskeinen jalostuksen työväline. Onnistunut rakennejalostus mahdollistaa kestävät ja tuottavat lehmät. Pelkkä arvostelu ei vielä vie tuloksiin vaan päätösten taustalla on hyvä olla luotettavan rakennearvostelun tuomat vertailukelpoiset indeksit. Rakennearvostelun tuloksia on myös osattava hyödyntää suunnitelmallisesti omassa karjassa eläinvalintoja tehtäessä.

Eläinaineksen asiantuntija, MMM, päärakennearvostelija Eeva Harhala Fabasta ja maatalousyrittäjä Anna-Stiina Niskanen, Kiuruvedeltä kertovat rakennejalostuksesta arvostelun ja sen tulosten hyödyntämisen näkökulmasta. Tuoteryhmäpäällikkö Pirkko Taurén Fabasta opastaa rakenneominaisuuksien perinnöllisen edistymisen seuraamiseen.

Tallneteen pituus on 1 h 8 min.

Kuuntele tallenne täältä: Onnistuneen rakennejalostuksen avaimet

 

 

Ajankohtaista

Arkisto

Faba logo
Faba logo