User icon

Webinaarit

Mitä nykyteknologia vaatii lehmältä?

Julkaistu 3.11.2023

Mitä nykyteknologia vaatii lehmältä?

Nykyaikainen navettateknologian asettaa eläinainekselle erilaisia vaatimuksia.  Mihin asioihin pitää erityisesti kiinnittää huomio sonni- tai lehmävalinnassa. Mistä ominaisuuksista ei voi tinkiä jalostuksessa teknologian vuoksi? Onko tehtävä kompromisseja jalostustavoitteissa esimerkiksi maidon virtausnopeuden ja pitoisuuksien välillä? Mitä kannattaa ottaa huomioon eläinaineksen osalta, jos suunnittelee automaattilypsyyn siirtymistä?
Näistä sekä useista muista näkökulmista nykyteknologian karjalle asettamista vaatimuksista keskustelevat eläinaineksen asiantuntija Laura Parkkila Fabasta, tilaneuvoja Maiju Maaninka DeLavalilta sekä maatalousyrittäjä Anna Lappalainen Siilinjärveltä. Keskustelua johdattavat Kimmo Pitkänen ja Marja Eskelinen Fabasta.

Tallenteen kesto on 1 h 6 min.

Aiheet

Ajankohtaista

Arkisto

Faba logo
Faba logo