User icon

Sähköinen siemennyskansio

FabaMAPPI on maksuton sähköinen siemennys-, ja terveyskansio, joka korvaa painetut siemennys- ja terveyskortit. Sähköisestä kortista saat selkeät eläinkohtaiset siemennys- ja poikimatiedot, hoidot ja lääkitykset ja myös sorkkahoitotiedot.

post image

Koko eläimen hoito- ja siemennyshistoria kätevästi käytettävissä

Siemennys ja terveystiedot seuraavat eläintä sähköisesti.

 • Heti kun vasikka on rekisteröity karjaan sen tiedot näkyvät FabaMAPISSA. Erillistä Nuorkarjan hoitokorttia ei enää tarvita.
 • Tiedot seminologien siemennyksistä siirtyvät FabaMAPPIIN yön yli ja ovat näkyvissä seuraavana päivänä.
 • Eläimen siirtyessa toiseen karjaan, eläimen siemennys-, poikima- ja hoitotiedot siirtyvät uuden omistajan käyttöön FabaMAPISSA.  Ostoeläimistä on näin kaikki aiemmat hoito- ja siemennystiedot käytettävissä.
 • Sähköisestä siemennys- ja terveyskansiosta löytyvät myös tiedot menneistä ja tulevista poikimisista. Listauksessa on selkeä merkintä, jos poikimisessa on mahdollisia riskejä. Merkintä perustuu eläimen aiempien poikimisten yhteydessä tehtyihin hoito- ja poikimavaikeustietoihin.
 • Eläimen hoitohistoria on nähtävissä syntymästä poistoon saakka.
 • Jos karjan lääkitystiedot löytyvät Nasevasta, ei tarvita erillistä lääkekirjanpitoa. FabaMAPISTA saa listattua kaikki karjasta viiden viimeisen vuoden aikana poistetut eläimet tarvittaessa.
 • Seminologin kirjaamat kommentit siemennyksestä, tiineys- ja lepokausitarkastuksista näkyvät vain FabaMAPISSA – muistilappuja ei tarvita viestien välittämiseen

Sähköinen siemennyskansio on turvallinen ja aina mukana

 • Mobiiliversio on käytettävissä missä tahansa. Eläimen tapahtumat on helppo tarkistaa heti navetassa.
 • Siemennys- ja terveyskansio on aina tallessa turvallisesti.
 • Heti kun vasikka on rekisteröity karjaan, sen tiedot näkyvät Mapissa.
 • Kaikki karjasta viiden vuoden sisällä poistetut eläimet listattavissa lääkekirjanpitoa varten.

Uusia ominaisuuksia!

Marraskuussa 2020 FabaMAPPIin tuli monia uusia ominaisuuksia, jotka saa käyttöön kirjautumalla ulos/sisään.

 • FabaJASUn suositukset näkyviin
 • Mikäli tilalla on käytössä oma säiliö, suositusten annostiedot näkyvät Mapissa. Jos eläimelle ei ole FabaJASU-suositusta, näytetään viimeksi käytetyn sonnin annostilanne
 • Käyttäjä voi lisätä siemennyksen, tiineystarkastuksen ja kiimahavainnon. Napit vievät MM.fin eläinkortille, jossa ko. tiedot voi lisätä. Mikäli käyttäjällä ei ole käytössä MM.fin tilaismennysmoduulia, niin tällöin FabaMAPISSA ei ole nappia siemennyksen lisäämiseen.
 • FabaMAPISSA näkyy nyt myös tiineystarkastushistoria (viimeisimmän poikimisen jälkeen tehdyt tarkastukset) sekä siemennyksen tekijän nimi

FabaMAPPI käyttöön helposti

FabaMAPIN saa käyttöön tämän sivun oikeassa palstassa ylhäällä olevan linkin kautta tai menemällä osoitteeseen https://fabaweb.mloy.fi/fabaapp/# Kirjautuminen tapahtuu viljelijän a- tai v-alkuisella tunnuksella ja siihen liittyvällä salasanalla.

Jos käyttäjällä on NASEVA-tunnukset, kannattaa ne lisätä, jolloin myös kaikki lääkitystiedot näkyvät. Palvelun voi ottaa käyttöön myös ilman NASEVA-tunnuksia.

FabaMAPPI on maksuton palvelu ja voit ottaa sen käyttöön heti.

Painetut siemennys- ja terveyskortit

Painetut siemennyskortit tulevat maksullisiksi 1.1.2021. FabaMapin päävalikon alareunasta löytyy linkki painettujen siemennys- ja terveyskorttien perumiseen.

Mikäli painettuja siemennys- ja terveyskortteja ei peruta, ne postitetaan tiloille kahdesti vuodessa huhti- ja lokakuussa. Kortit postitetaan lehmävasikoille, joiden käyttötarkoitukseksi on ilmoitettu maidontuotanto, emolehmä tai jalostus. Painetut siemennys- ja terveyskortit laskutetaan kerran vuodessa, marraskuussa. Eläimen myynnin yhteydessä, on hyvä antaa painettu siemennys- ja terveyskortti eläimen ostajalle.

Kysyttävää siemennys- ja terveyskorteista

Siemennys- ja terveyskortteihin liittyvät kysymykset ja puuttuvien korttien tilaukset voitte lähettää osoitteella siemennyskorttitilaukset@faba.fi tai soittaa asiakaspalveluumme puh 020 747 2020.

Siemennyskortit voi tulostaa itse

Siemennyskorttit voi halutessaan tulostaa itse Faban verkkopalvelussa.

Aiheet

Toiminnot

Ajankohtaista

Lisätietoja

Tulostettavat siemennyskortit

Faba logo
Faba logo