User icon

Käyttölista ja Sonniluettelo

Faba julkaisee vuosittain neljä kertaalypsyrotusonnien käyttölistan ja risteytyskäyttöön tarkoitettujen liharotusonnien listan. Näillä listoilla olevat sonnit löytyvät verkkokaupan ohella myös seminologeilta. Lisäksi kotisivuilla julkaistaan kevääällä ja syksyllä listat emokarjoihin ja puhdasjalostukseen valituista sonneista.

post image
post image

Lypsyrotujen käyttölistat

Käyttölistat ilmestyvät neljä kertaa vuodessa NAV-arvostelujen jälkeen. Tammi-, touko-, elo- ja joulukuun NAV-arvostelut ovat pääarvosteluja, joiden yhteydessä julkaistaan myös jälkeläisarvostelut. Genomijalostusarvot julkaistaan kuukausittain ja Interbull-arvostelut kolmasti vuodessa.

Käyttölistan sonneja löytyy yleensä kaikilta seminologeilta.

Käyttölistan valikoima on laaja, mutta verkkokaupasta löytyy koko valikoimamme.

Liharotujen käyttölistat

Risteytyslistalle on valittu sonneja ensijaisesti helppoja poikimisia ajatellen. Osa sonneista sopii jopa lypsyrotuhiehoille. Listalle on merkitty indeksien rinnalle valintaa helpottavia ominaisuuskuvakkeita. Joukossa on myös emokarjoihin sopivia yksilöitä. Listan sonneja löytyy seminologeilta.

Emolehmille ja puhdasjalostukseen tarkoitetut sonnit tilataan etukäteen joko seminologeilta tai Verkkokaupasta.

Sonniluettelo

Sonniluettelo ilmestyy neljä kertaa vuodessa Faba-lehden välissä. Siinä on kattavasti tietoa eri rotujen sonneista, ominaisuuksista ja valikoimasta.

Luettelon sonnit löydät Faban verkkokaupasta, jossa myös näkyvillä kaikki myytävänä olevat sonnit ja ennakkotilattavat.

Aiheet

Ajankohtaista

Faba logo
Faba logo