User icon

Karjan kehittäminen

Ammattitaitoiset seminologimme ja jalostusasiantuntijamme sekä korkealaatuinen siemenvalikoimamme sekä huippualkiot mahdollistavat tehokkaan eläinaineksen kehittämisen kaikissa karjatilan toiminnan vaiheissa.

Siemennys

Faba tarjoaa täyden palvelun siemennyspalvelua nautatiloille. Tilasiementäjille tarjolla on siemennystietojentallennus-palvelut sekä koulutusta. Oman typpisäiliön haltijoille tarjolla siemenen ja typen toimituspalvelut sekä typpisäiliön huoltoon liittyviä palveluita.
Lue Lisää

Sonnit

Faban sonnivalikoimassa on yli 200 lypsy- ja 150 liharotuista sonnia. Ayrshire-, holstein-, jersey- ja suomenkarjan sonnit tulevat pääosin VikingGeneticsin jalostusohjelmista. Holstein- ja lihasonnivalikoimaa täydennetään tuontisonneilla.
Lue lisää

Alkiot

Alkiot ovat tehokas tapa kehittää karjaa. Koulutetut alkionsiirtoseminologit ja -eläinlääkärit tekevät siirrot ja huuhtelut. Yhdessä asiantuntijoiden kanssa onnistut sopivien luovuttajien ja vastaanottajien valinnassa.
Lue Lisää

Jalostus

Lypsykarjajalostus ja lihakarjaljalostus kehittävät karjan perinnöllistä tasoa tuottavuuden ja kannattavuuden parantamiseksi. Tavoitteena on aina kestävä, terve, helppohoitoinen ja tuottava karja. 
Lue lisää

Genomitestaus

Genomitestillä määritetään eläimen jalostusarvo DNA:n avulla. Genomi-indeksit kertovat jo vasikkana millaisia geenejä eläin tulee jättämään jälkeläisilleen. Näin vauhditat karjasi tavoitteiden toteutumista!
Lue lisää

Rakennearvostelu

Rakennearvostelun tavoitteena on eläintesi kestävyyden ja helppohoitoisuuden parantaminen. Rakennearvostelun tulokset mahdollistavat rakenteen jalostamisen.
Lue Lisää

Eläinkauppa

Eläinaineksen uudistaminen on tärkeä osa karjan jalostustyötä. Perinnöllistä tasoa, niin tuotoksen kuin rakenteenkin osalta, voi nostaa myös ostamalla eläimiä. Teemme vastuullista eläinkauppaa.
Lue lisää
Faba logo
Faba logo