Sonnit

Faban sonnivalikoimassa on yli 200 lypsy- ja 150 liharotuista sonnia. Ayrshire-, holstein-, jersey- ja suomenkarjan sonnit tulevat pääosin VikingGeneticsin jalostusohjelmista, mutta etenkin holstein-valikoimaa täydennetään tuontisonneilla. Myös pienet lypsyrodut, kuten montbeliarde, brown swiss, guernsey ja maito-simmental tuodaan muualta. 

Liharotusonnit jakaantuvat lypsyroturisteytyskäyttöön ja jalostus- sekä emolehmätuotantoon sopiviksi. Sonneissa on VikingGeneticsin omistamia, mutta huomattava osa on tuonteja. Kaikkiaan rotuja on käytössä 10: aberdeen angus, blonde d’aquitaine, charolais, hereford, limousin, simmental, highland cattle, dexter, piemontese ja galloway.

X-Vik-siemenellä eläinmäärä haltuun

Lajitellun siemenen käyttö on tehokasta tuotannonohjausta, eikä vain jalostusta. X-Vik-siemenellä saadaan 90 prosentin todennäköisyydellä lehmävasikka. Näin vasikat riittävät uudistukseen ja kaikkina kuukausina syntyy tarpeellinen määrä lehmävasikoita – vieläpä parhaista mahdollisista emistä! Laajan valikoiman löydät verkkokaupasta.

 

Käyttölistat

Julkaisemme neljä kertaa vuodessa käyttölistan, jolta löytyy parhaat sonnit.  Käyttölistan sonneja löytyy useinmiten kaikilta seminologeiltamme ja ne on jaoteltu valintoja helpottaviin ryhmiin. 

Lue lisää

Ominaisuusryhmät

Faban sonniryhmät helpottavat sonnivalintoja. Niihin valitaan edelleen parhaista sonneista kunkin ryhmän vaatimukset parhaiten täyttävät yksilöt.

Lue lisää

Sonnihaut

Tutustu sonnihauilla sonnien NAV- ja Interbull -indekseihin. Niiden avulla voit valita parhaille lehmillesi ja lupaavimmille hiehoillesi juuri oikean parituskumppanin.

Lue lisää

VikingGeneticsin jalostusohjelma

VikingGenetics vastaa Suomen, Ruotsin ja Tanskan lypsykarjan jalostuksesta. Jalostusohjelmia on kolme: VikingHolstein, VikingRed ja VikingJersey. VikingRed pitää sisällään ayrshiren ja Ruotsin sekä Tanskan punaiset rodut.

Lue lisää

Annosvaihto

Annosvaihto on ilmainen palvelu, jonka avulla karjanomistaja voi maksutta
vaihtaa säiliössään olevat vanhentuneet sonniannokset uudempiin ja jalostusarvoltaan
parempiin, tuottavampiin sonneihin.

Lue lisää

Interbull

Interbullin avulla saat selville tuontisonnien arvot pohjoismaisen arvostelun mukaan.

Lue lisää

Ennakkotilausannokset

Faba tuo vuosittain ennakkoon tilattavien liharotusonnien annoksia emolehmäkarjojen käyttöön. Annoksia tilataan vain juuri sen verran kuin niihin on tilauksia.

Lue lisää