Eläinvienti

Viennistä yleisesti

Suomalaisten eläinten hyvä terveystilanne on myyntivaltti, mikä kiinnostaa myös karjanomistajia kotimaan ulkopuolella. Pääsääntöisesti Faba toimittaa siemennettyjä hiehoja Venäjälle.

Roduista suurin kiinnostus kohdistuu ayrhireen, mutta asiakkaiden toiveiden mukaisesti viemme pienempiä määriä myös holsteinia. Liharoduista kysyntä keskittyy lähinnä aberdeen angukseen ja herefordiin.
Ulkomaiset asiakkaat odottavat eläimiltä hyvää perinnöllistä tasoa ja rakennetta. Vientiin voi tarjota normaalin kokoisia ja hyväkuntoisia nupoutettuja eläimiä, joilta on hoidettu sorkat ja poistettu syylät ja lisävetimet. Jokainen asiakas määrittelee omat kriteerinsä haluamilleen eläimille, joista tiedotamme aina tarkemmin, kun kauppa on ajankohtainen.

 

Tiineitä hiehoja Baskiriaan

 

Olemme sopineet 100:n tiineen ay-hiehon kaupasta Baskiriaan. Karanteeniin kuljetus tapahtuu elokuussa 2020. Etsimme seuraavat kriteerit täyttäviä eläimiä:

  • puhdasrotuinen ayrshire
  • siemennys oman rodun sonnilla 17.2-7.6.2020 välillä
  • emän tuotos 7000 m-kg – 3,9 r-% – 3,1 v-%.
  • terveitä lypsytyyppisiä, hyvärakenteisia, sarvettomia, ei jalkavikoja.

 

Mikäli karjastanne löytyy sopivia eläimiä vientiin, ottakaa yhteyttä omaan asiakasvastaavaanne.  Lisäkysymyksissä auttaa myös vientitiimi: vientitiimi@faba.fi.