Täydennysrehut

Täydennysrehut auttavat ja tukevat monessa lehmien ja vasikoiden elämän vaiheissa.

 

Boliflash Phospho – pitää huolta fosforitasoista

Boliflash Phospho varmistaa lehmän riittävän fosforinsaannin.  Poikimahalvauksen oireet voivat olla puutosta joko kalsiumin tai fosforin tai molempien yhdistetystä puutteesta. Tutkimuksen mukaan poikimahalvaukseen sairastuminen johtuu 43 %:ssa tapauksista kalsiumin ja fosforin yhdistetystä puutteesta. Jo lievälläkin fosforipuutoksella on vaikutusta lehmän terveyteen ja maitotuotokseen laskevasti.

Hyödyt

 • Ylläpitää normaalia fosfaattitasoa
 • Helppo annostella ja varmistaa fosforin saanti
 • Ravintoaineet nopeasti eläimen saatavilla boluksen poreilevan reaktion ansiosta

Käyttötarkoitus

Vähentää  fosforin puutteesta johtuvan poikimahalvauksen riskiä ja ylläpitää normaalia fosfaattitasoa.

Käyttö

Annetaan 1 annos poikimisen aikaan (= 2 bolusta, joista1 om nopeasti ja 1 hitaasti liukeneva). Tarkemmat käyttöohjeet pakkauksessa.

Pakkauskoko

Pakkauksessa 6 annosta (= 12 bolusta).

Tilaa

Biotin+ – elinvoimaisia vasikoita ja hyvät eväät tulevan tuotoskauteen

Runsaasti biotiiniä sisältävällä Biotin+ -valmisteella varmistetaan hyvät eväät uuteen tuotoskauteen. Biotiinin ansiosta sorkkien sarveisaine vahvistuu ja sorkkasairaudet sekä ontumiset vähenevät. Tällä on yhteys myös maitotuotoksen paranemiseen. Väkirehuvaltaisessa ruokinnassa eläimen oma biotiinin tuotanto alenee ja siksi biotiinilisä on tarpeen. Tuotteen sisältämät vitamiinit A ja E lisäävät vasikoiden elinvoimaisuutta ja vähentävät poikimisen jälkeisiä ongelmia. Tämä puolestaan varmistaa seuraavan tiineyden onnistumista.

Hyödyt

 • Sujuvat poikimiset
 • Terveet ja elinvoimaiset vasikat
 • Laadukas ternimaito
 • Vahvat sorkat

Käyttötarkoitus

Varmistaa suositusten mukaisen, pitkäaikaisen vitamiinien ja kivennäisaineiden saannin.

Käyttö

Umpikauden alkaessa 1 annos (= 2 pitkävaikutteista bolusta).Tarkemmat käyttöohjeet pakkauksessa.

Pakkauskoko

Pakkauksessa 10 annosta (= 20 bolusta).

Tilaa!
Boliflash Calcium

Boliflash Calcium – tehokas vähentämään poikimahalvausriskiä

Poikimisen jälkeisestä kalsiumin puutteesta kärsii 42 % lehmistä. Näistä viidellä ilmenee eläinlääkärin hoidettavaksi kuuluva poikimahalvaus. Loput 37 %  kärsii kalsiumin puutteesta, joka ei suoranaisesti näy päällepäin, mutta aiheuttaa haittaa eläimen terveydelle, hyvinvoinnille ja tuotokselle. Tätä kutsutaan piileväksi ketoosiksi. Lievänkin poikimahalvauksen hoitaminen maksaa tutkimusten mukaan 100 €/eläin.

Hyödyt

 • Vähentää poikimahalvauksen riskiä tehokkaasti
 • Nopea ja pitkäkestoinen vaikutus takaa riittävän kalsiumin saannin
 • Kalsium välittömästi eläimen käytettävissä
 • Varmistaa tuotannon jatkuvuuden tasaisena

Boliflash Calcium sisältää kalsiumia kolmessa eri muodossa (kalsiumformiaatti, kalsiumsitraatti ja kalsiumkarbonaatti). Yhteen annokseen sisältyvistä kahdesta boluksesta toinen liukenee nopeasti poreilemalla ja siitä vapautuva kalsium on eläimen käytettävissä jo tunnin kuluttua annostelusta. Toinen, hitaammin liukeneva bolus, tehostaa vaikutusta. Ohjeen mukaan annosteltaessa eläimen saama kalsiummäärä on yhteensä 80 g.

Käyttötarkoitus

Vähentää riskiä sairastua poikimahalvaukseen ja hoitaa piilevää kalsiumvajetta.

Käyttö

Poikimisen aikaan käytettävä bolus. Suositellaan käytettäväksi kaikille poikiville, mikäli karjassa esiintyy poikimahalvausta, jotta myös piilevä kalsiumvaje saadaan hoidettua. Tarkemmat käyttöohjeet pakkauksessa.

Pakkauskoko

Pakkauksessa 6 annosta (= 12 bolusta), joka riittää kolmelle eläimelle (2 annosta/ poikiva eläin).

Tilaa!
Boliflash Fertil

Boliflash Fertil tukee tiinehtymistä

Boliflash Fertil tehostaa pötsin toimintaa ja kiiman merkkien näkymistä sekä tukee eläimen valmistautumista hedelmöittymiseen. Sen avulla kiimat on helpompi havaita ja etenkin hiljaiset kiimat näkyvät helpommin, jolloin turhien hoitojen määrä vähenee ja tiinehtyminen nopeutuu. Boliflash Fertil tehostaa progesteronituotantoa, jolloin alkio kiinnittyy varmemmin. Se on siis oivallinen lisäravinne tukemaan myös alkionsiirron onnistumista.

Hyödyt

 • Parantaa eläimen kiimakauteen valmistautumista
 • Parantaa kiiman merkkien näkymistä
 • Optimoi hedelmöittymistä
 • Tehostaa progesteronituotantoa, jolloin alkio kiinnittyy varmemmin

Boliflash Fertil sisältää A-, D3- ja E-vitamiineja, kupari-, mangaani- ja sinkkikelaattia, seleeniä, jodia sekä beetakaroteenia, joiden avulla optimoidaan hedelmällisyyttä. Nopeavaikutteinen bolus mahdollistaa nopean lisäravinneboostin, jonka vaikutusta tehostaa hitaammin liukeneva bolus.

Käyttötarkoitus

Vitamiini- ja mineraalivalmiste tiinehtymisen nopeutumiseksi ja poikimavälin hallintaan. Paras vaikutus ensimmäisen kerran poikineilla lehmillä.

Käyttö

Annetaan yksi annos (= 2 bolusta) 1–2 viikkoa ennen siemennysten aloittamista tai 60–80 päivää poikimisen jälkeen.Yksi annos sisältää nopea- ja hidasvaikutteiset bolukset. Kaikki ravintoaineet vapautuvat alle 24 tunnissa annostelusta. Tarkemmat käyttöohjeet pakkauksessa.

Pakkauskoko

Pakkauksessa 6 annosta (= 12 bolusta).

Tilaa!
Starter Hydrafeed

Hydrafeed Starter – maukas ja tehokkain elektrolyyttiliuos vasikkaripulin hoitoon

Hydrafeed on nopeasti imeytyvä elektrolyyttijuoma vasikkaripulin hoitoon ja nestetasapainon uudelleen saavuttamiseen.

Hyödyt

 • Nopeasti imeytyvä elektrolyyttijuoma
 • Sisältää runsaasti hyvin imeytyvää energiaa
 • Maultaan maistuva
 • Helppo annostella
 • Soveltuu myös ennaltaehkäisevästi ja vieroitusvaiheeseen

Vasikkana ripulia sairastaneella eläimellä on suurempi riski ensimmäisen poikimisen viivästymiseen. Terveenä säilyneet eläimet myös tuottavat paremmin maitoa kuin vasikkaripulin sairastaneet.

Hydrafeedia voidaan käyttää niin ripulin aikana kuin vieroitusjaksollakin. Hoito kannattaa aloittaa heti, kun vasikka on alakuloinen tai ripulointi alkaa, jolloin hoito tehoaa parhaiten. Hydrafeedia voidaan antaa myös ennaltaehkäisevästi, jos karjassa esiintyy usein vasikkaripulia. Välitysvasikan viimeinen juotto lähtötilalla ja ensimmäinen juotto vastaanottajalla auttaa vasikkaa sopeutumaan ongelmitta muuttuvaan olosuhteeseen.

Hydrafeed on maittava, joten vasikat juovat sitä mielellään. Se sisältää 65 % laktoosia eli runsaasti hyvin imeytyvää energiaa.

Käyttötarkoitus

Elektrolyyttiliuos vasikoiden ripulin hoitoon. Voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevästi. Soveltuu käytettäväksi myös vieroitusvaiheessa.

Käyttö

Hydrafeedia juotetaan vasikalle 2-3 kertaa päivässä noin kaksi litraa kerrallaan. Maidon juottamista jatketaan, mutta sitä ei suositella annettavaksi samanaikaisesti elektrolyyttijuoman kanssa Tarkemmat käyttöohjeet pakkauksessa.

Pakkauskoko

Annospakkauksessa 16 annosta. Jauheämpäri 5 kg (= 50 annosta).

Tilaa!
Bolifast Rumen

Bolifast Rumen tehostaa pötsin toimintaa

Bolifast Rumen tehostaa pötsin toimintaa poikimisen jälkeen. Se on toimiva täydennysrehu ruokintamäärien kasvaessa ja väkevöityessä poikimisesta lähtien.

Hyödyt

 • Tehostaa pötsin toimintaa ja pötsimikrobien tuotantoa
 • Normalisoi pötsin pH-tasoa
 • Edistää maksan hyvinvointia
 • Lisää rasvan määrää maidossa

Bolifast Rumenin sisältämä niasiini edistää pötsin käymistä tehostaen ruuansulatusta. Tämä lisää mikrobien tuotantoa, jotka pötsin happamoituessa eivät pysty toimimaan normaalisti. Hiiva normalisoi pötsin pH-tasoa ja vähentää asidoosin oireita. Natriumkarbonaatti puolestaan neutralisoi pötsin käymisestä aiheutuvia happoja.

Bolifast Rumen edistää maksan hyvinvointia. Niasiini stimuloi sokerin käymistä ja ehkäisee näin maksan rasvoittumista. Koliini lisää rasvan määrää maidossa ja rajoittaa rasvan määrää maksassa. Vitamiinit kokonaisuudessaan puhdistavat maksaa.

Kokonaisvaltaisesti Bolifast Rumen vaikuttaa vähentämällä aineenvaihduntaongelmia, jolloin syönti ja märehtiminen paranevat, heruminen nopeutuu ja tuotostaso nousee.

Käyttötarkoitus

Pötsin toiminnan tehostaminen poikimisen jälkeen. Ehkäisee hapanta pötsiä ja tehostaa maksan toimintaa.

Käyttö

Poikimisen yhteydessä annetaan yksi annos (= 2 bolusta).Yksi annos sisältää nopeasti ja hitaasti imeytyvät  bolukset.Annos imeytyy täysin 24 tunnin kuluessa annostelusta. Bolifast Rumen voidaan antaa yhdessä Boliflash Calsiumin kanssa poikimisen yhteydessä. Tarkemmat käyttöohjeet pakkauksessa.

Pakkauskoko

Pakkauksessa 6 annosta (= 12 bolusta).

Tilaa!

Colofeed –Ternimaidolla vahvistetulla ravintolisällä hyvä alku vasikalle

Ternimaidolla vahvistettu ravintolisä vastasyntyneille vasikoille varmistaa vasikoiden hyvän alun. Colofeed sisältää runsaasti energiaa ja lisäksi ja se tarjoaa vasikoille hiven- ja vasta-aineita. On tärkeää, että vasikka saa ternimaitoa mahdollisimman nopeasti syntymän jälkeen ja ternimaidon laatu on hyvää. Colofeed ”ternimaitoboosterilla” voi varmistaa hyvälaatuisen ternimaidon saannin heti oikeaan aikaan.

Colofeedin tuomat hyödyt

Colofeed ”ternimaitoboosteri” varmistaa vasikalle hyvälaatuisen ternimaidon saannin. Edesauttaa immuniteettisuojan kehittymistä stimuloimalla elimistön luonnollista vastustuskykyä. Sisältää kananmunajauhetta, jossa vasta-aineita.

 • Ternimaitoa sisältävä lisäravinne
 • Helposti imeytyvä energialisä.
 • Hivenaineita vasikan tarpeisiin.
 • Käyttötarkoitus ja käyttö

Colofeed antaa vasikan elämälle hyvän alun ja käynnistää vasikan oman immuunijärjestelmän. Tarjoaa nopeasti energiaa vasikan käyttöön.

Tuote on suunniteltu erityisesti vastasyntyneille vasikoille syntymästä alkaen.

Colofeedin käyttö ja pakkauskoko

Pasta ruiskutetaan suoraan vastasyntyneen vasikan suuhun. Tuotteen nielemisen helpottamiseksi annos voidaan antaa vasikalle kolmessa osassa. 60 ml:n lisäannos voidaan antaa seitsemän päivän kuluessa syntymästä.

Voidaan antaa vaikean syntymän jälkeen, jotta vasikka saa heti energiaa ja tarvittavia ravintoaineita selvitäkseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Pakkauskoko: 6 x 60 ml ruisku. Yksi annos = 60 ml:n ruisku. Säilytetään kuivassa ja viileässä.

Faba on hyväksytty ETT:n positiivilistalle ja jokainen erä tutkitaan Suomessa salmonellan varalta tuotteen sisältämän kananmunajauhon takia.

Natydrate – nuoren eläimen nestetasapainon palauttamiseen

Natydrate on jauhe vasikoiden nesteyttämiseen ruuansulatushäiriöiden ja niiden riskin aikana. Jauheen poreileva ja nopeasti liukeneva koostumus helpottaa annoksen valmistamista. Käytetään etenkin nuorille märehtijöille ruuansulatushäiriöiden ja niiden riskin aikana sekä ruokinnallisten muutosten ja lievien ripulien yhteydessä. Soveltuu käytettäväksi LUOMU-tuotannossa.

Tuote soveltuu luomutuotantoon asetusten (ey) n:o 2018/848 ja (ey) n:o 889/2008 mukaisesti.

Hyödyt

 • Auttaa nuoren eläimen nestetasapainon palauttamisessa
 • Palauttaa elektrolyyttitasapainon
 • Tarjoaa nopeasti imeytyvää energiaa.

Käyttö

Tarjotaan veteen liotettuna ruokinnan yhteydessä. Maidon juottamista jatketaan, mutta sitä ei suositella antamaan samanaikaisesti elektrolyyttijuoman kanssa.

Vasikoille on kaksi eri käyttötapaa:

 • Siirryttäessä ternimaidosta maidonkorvikkeeseen 2 pussia tuotetta yhden päivän ajan
 • Ruoansulatushäiriöiden yhteydessä 2–3 pussia tuotetta kahden tai kolmen päivän ajan. Mikäli vasikan tila ei ole parane kolmanteen päivään mennessä, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Karitsoille ja kileille:

 • Tarjotaan tuotetta 150–200 ml ateriaa kohden. . Jos eläimen tila ei ole parantunut kolmanteen päivään mennessä, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Tuotetta voidaan käyttää myös eläinten nestetasapainon parantamiseen eläinten kärsiessä lämpöstressistä esimerkiksi kesällä voimakkaan helleaallon yhteydessä.

Pakkaus koot ja säilytys

Pakkauksessa on 16 kpl 70 g pusseja. Tuote säilytetään viileässä ja kuivassa.

Tilaa!

Natiflash Calcium poikimahalvausriskin vähentämiseen

Natiflash Calcium on LUOMU-tuotantoon soveltuva lypsylehmien kivennäisrehu, joka on kehitetty erityisesti poikimahalvauksen ja veren madaltuneen kalsiumpitoisuuden riskin vähentämiseen.

Natiflash Calcium -annos koostuu kahdesta poreilevasta boluksesta, joka sisältää 41 grammaa kalsiumia. Kalsium vapautuu boluksesta tasaisesti lehmän elimistöön. 

Tuote soveltuu luomutuotantoon asetusten (EY) N:o 2018/848 ja (EY) N:o 2021/1165 mukaisesti.

Hyödyt

 • Vähentää laidunhalvauksen riskiä
 • Vähentää veren alentuneen kalsiumpitoisuuden riskiä

Bolukset sisältävät 82 gramman kalsiumia, joka vastaa yli 60 % eläimen kalsiumin saantisuosituksesta poikimisen jälkeen. Bolus hajoaa elimistöön hitaasti 24 tunnin kuluessa, mikä mahdollistaa eläimen pitkäaikaisen kalsiumin saannin koko päivän ajalle.

Käyttö

Annetaan eläimelle suun kautta ensimmäinen bolus Natiflash Calciumia, kun huomataan merkkejä poikimisen alkamisesta, tai poikimisen aikana. Toinen annos annetaan 12 tunnin kuluttua ensimmäisen annoksen antamisesta.

Bolus annetaan eläimelle sille tarkoitetulla asettimella. Annosta ei tule antaa makaavalle eläimelle tai alle 400 kg painavalle eläimelle.

Pakkauskoot ja säilytys

Pakkauksessa on 6 annosta 3 lehmälle (1 lehmä saa kaksi annosta).

Säilytettään kuivassa ja viileässä paikassa ja lasten ulottumattomissa.

Tilaa!

Bovine Bluelite pelletti – lisäenergiaa ja vitamiineja terveyshaasteiden aikana

Helposti annosteltava Bovine BlueLite elektrolyyttivalmiste on erittäin maistuva täydennysrehu, mikä tarjoaa lisäenergiaa ja vitamiineja, joita tarvitaan kuivumisen, lämpöstressin ja muiden terveyshaasteiden aikana. Bovine BlueLite on markkinoiden ainoa elektrolyytti, joka on saatavana myös käyttövalmiina pelletteinä. Voidaan tarjota sellaisenaan tai rehun päälle. Täydentää elektrolyyttitasapainoa ja auttaa parantamaan kuiva-aineen saantia. Sopii mm. kuumalla säällä ja lämpöstressissä, kaikkiin muutostilanteisiin, sairaskarsinaan, kokkidioosista toipumiseen ja vieroituksen jälkeen.

Erittäin riittoisa. Sekoita 0,5 kg tuotetta  250 litraan vettä ja tarjoa eläimille 5-7 päivän ajan. Pakkauksen koko 20 kg.

Osta!

Bovine Bluelite jauhe

Helposti annosteltava Bovine BlueLite elektrolyyttivalmiste on erittäin maistuva täydennysrehu, mikä tarjoaa lisäenergiaa ja vitamiineja, joita tarvitaan kuivumisen, lämpöstressin ja muiden terveyshaasteiden aikana. Bovine BlueLite jauhe voidaan tarjota sellaisenaan rehun päälle tai  veteen sekoitettuna. Maistuva apu myös nesteytykseen. Täydentää elektrolyyttitasapainoa ja auttaa parantamaan kuiva-aineen saantia. Sopii mm. kuumalla säällä ja lämpöstressissä, kaikkiin muutostilanteisiin, sairaskarsinaan, kokkidioosista toipumiseen ja vieroituksen jälkeen.

Erittäin riittoisa. Sekoita 0,5 kg tuotetta  250 litraan vettä ja tarjoa eläimille 5-7 päivän ajan. Pakkauksen koko 20 kg.

Osta!

YMCP – energiarehu lehmille

Fresh Cow YMCP on hiivaa, magnesiumia, kalsiumia, kaliumia ja niasiinia sisältävä energiarehu lehmille heti poikimisen jälkeen. Se tarjoaa ravintoaineita, mitkä ovat välttämättömiä, jotta lehmä voisi toipua poikimisesta mahdollisimman hyvin ja palata tehokkaaseen syöntiin ja maidontuotokseen nopeammin. Annetaan välittömästi poikimisen jälkeen. Sopii myös esim. leikkauksen jälkeisiin tiloihin ja muihin stressaaviin tapahtumiin.

Pakkaus 12 kg (24 x 500 g annosta)

Osta!