Täydennysrehut

Täydennysrehut auttavat ja tukevat monessa lehmien ja vasikoiden elämän vaiheissa.

 

Boliflash Phospho – pitää huolta fosforitasoista

Boliflash Phospho varmistaa lehmän riittävän fosforinsaannin.  Poikimahalvauksen oireet voivat olla puutosta joko kalsiumin tai fosforin tai molempien yhdistetystä puutteesta. Tutkimuksen mukaan poikimahalvaukseen sairastuminen johtuu 43 %:ssa tapauksista kalsiumin ja fosforin yhdistetystä puutteesta. Jo lievälläkin fosforipuutoksella on vaikutusta lehmän terveyteen ja maitotuotokseen laskevasti.

Hyödyt

 • Ylläpitää normaalia fosfaattitasoa
 • Helppo annostella ja varmistaa fosforin saanti
 • Ravintoaineet nopeasti eläimen saatavilla boluksen poreilevan reaktion ansiosta

Käyttötarkoitus

Vähentää  fosforin puutteesta johtuvan poikimahalvauksen riskiä ja ylläpitää normaalia fosfaattitasoa.

Käyttö

Annetaan 1 annos poikimisen aikaan (= 2 bolusta, joista1 om nopeasti ja 1 hitaasti liukeneva). Tarkemmat käyttöohjeet pakkauksessa.

Pakkauskoko

Pakkauksessa 6 annosta (= 12 bolusta).

Tilaa

Biotin+ – elinvoimaisia vasikoita ja hyvät eväät tulevan tuotoskauteen

Runsaasti biotiiniä sisältävällä Biotin+ -valmisteella varmistetaan hyvät eväät uuteen tuotoskauteen. Biotiinin ansiosta sorkkien sarveisaine vahvistuu ja sorkkasairaudet sekä ontumiset vähenevät. Tällä on yhteys myös maitotuotoksen paranemiseen. Väkirehuvaltaisessa ruokinnassa eläimen oma biotiinin tuotanto alenee ja siksi biotiinilisä on tarpeen. Tuotteen sisältämät vitamiinit A ja E lisäävät vasikoiden elinvoimaisuutta ja vähentävät poikimisen jälkeisiä ongelmia. Tämä puolestaan varmistaa seuraavan tiineyden onnistumista.

Hyödyt

 • Sujuvat poikimiset
 • Terveet ja elinvoimaiset vasikat
 • Laadukas ternimaito
 • Vahvat sorkat

Käyttötarkoitus

Varmistaa suositusten mukaisen, pitkäaikaisen vitamiinien ja kivennäisaineiden saannin.

Käyttö

Umpikauden alkaessa 1 annos (= 2 pitkävaikutteista bolusta).Tarkemmat käyttöohjeet pakkauksessa.

Pakkauskoko

Pakkauksessa 10 annosta (= 20 bolusta).

Tilaa!
Boliflash Calcium

Boliflash Calcium – tehokas vähentämään poikimahalvausriskiä

Poikimisen jälkeisestä kalsiumin puutteesta kärsii 42 % lehmistä. Näistä viidellä ilmenee eläinlääkärin hoidettavaksi kuuluva poikimahalvaus. Loput 37 %  kärsii kalsiumin puutteesta, joka ei suoranaisesti näy päällepäin, mutta aiheuttaa haittaa eläimen terveydelle, hyvinvoinnille ja tuotokselle. Tätä kutsutaan piileväksi ketoosiksi. Lievänkin poikimahalvauksen hoitaminen maksaa tutkimusten mukaan 100 €/eläin.

Hyödyt

 • Vähentää poikimahalvauksen riskiä tehokkaasti
 • Nopea ja pitkäkestoinen vaikutus takaa riittävän kalsiumin saannin
 • Kalsium välittömästi eläimen käytettävissä
 • Varmistaa tuotannon jatkuvuuden tasaisena

Boliflash Calcium sisältää kalsiumia kolmessa eri muodossa (kalsiumformiaatti, kalsiumsitraatti ja kalsiumkarbonaatti). Yhteen annokseen sisältyvistä kahdesta boluksesta toinen liukenee nopeasti poreilemalla ja siitä vapautuva kalsium on eläimen käytettävissä jo tunnin kuluttua annostelusta. Toinen, hitaammin liukeneva bolus, tehostaa vaikutusta. Ohjeen mukaan annosteltaessa eläimen saama kalsiummäärä on yhteensä 80 g.

Käyttötarkoitus

Vähentää riskiä sairastua poikimahalvaukseen ja hoitaa piilevää kalsiumvajetta.

Käyttö

Poikimisen aikaan käytettävä bolus. Suositellaan käytettäväksi kaikille poikiville, mikäli karjassa esiintyy poikimahalvausta, jotta myös piilevä kalsiumvaje saadaan hoidettua. Tarkemmat käyttöohjeet pakkauksessa.

Pakkauskoko

Pakkauksessa 6 annosta (= 12 bolusta), joka riittää kolmelle eläimelle (2 annosta/ poikiva eläin).

Tilaa!
Boliflash Fertil

Boliflash Fertil tukee tiinehtymistä

Boliflash Fertil tehostaa pötsin toimintaa ja kiiman merkkien näkymistä sekä tukee eläimen valmistautumista hedelmöittymiseen. Sen avulla kiimat on helpompi havaita ja etenkin hiljaiset kiimat näkyvät helpommin, jolloin turhien hoitojen määrä vähenee ja tiinehtyminen nopeutuu. Boliflash Fertil tehostaa progesteronituotantoa, jolloin alkio kiinnittyy varmemmin. Se on siis oivallinen lisäravinne tukemaan myös alkionsiirron onnistumista.

Hyödyt

 • Parantaa eläimen kiimakauteen valmistautumista
 • Parantaa kiiman merkkien näkymistä
 • Optimoi hedelmöittymistä
 • Tehostaa progesteronituotantoa, jolloin alkio kiinnittyy varmemmin

Boliflash Fertil sisältää A-, D3- ja E-vitamiineja, kupari-, mangaani- ja sinkkikelaattia, seleeniä, jodia sekä beetakaroteenia, joiden avulla optimoidaan hedelmällisyyttä. Nopeavaikutteinen bolus mahdollistaa nopean lisäravinneboostin, jonka vaikutusta tehostaa hitaammin liukeneva bolus.

Käyttötarkoitus

Vitamiini- ja mineraalivalmiste tiinehtymisen nopeutumiseksi ja poikimavälin hallintaan. Paras vaikutus ensimmäisen kerran poikineilla lehmillä.

Käyttö

Annetaan yksi annos (= 2 bolusta) 1–2 viikkoa ennen siemennysten aloittamista tai 60–80 päivää poikimisen jälkeen.Yksi annos sisältää nopea- ja hidasvaikutteiset bolukset. Kaikki ravintoaineet vapautuvat alle 24 tunnissa annostelusta. Tarkemmat käyttöohjeet pakkauksessa.

Pakkauskoko

Pakkauksessa 6 annosta (= 12 bolusta).

Tilaa!
Starter Hydrafeed

Hydrafeed Starter – maukas ja tehokkain elektrolyyttiliuos vasikkaripulin hoitoon

Hydrafeed on nopeasti imeytyvä elektrolyyttijuoma vasikkaripulin hoitoon ja nestetasapainon uudelleen saavuttamiseen.

Hyödyt

 • Nopeasti imeytyvä elektrolyyttijuoma
 • Sisältää runsaasti hyvin imeytyvää energiaa
 • Maultaan maistuva
 • Helppo annostella
 • Soveltuu myös ennaltaehkäisevästi ja vieroitusvaiheeseen

Vasikkana ripulia sairastaneella eläimellä on suurempi riski ensimmäisen poikimisen viivästymiseen. Terveenä säilyneet eläimet myös tuottavat paremmin maitoa kuin vasikkaripulin sairastaneet.

Hydrafeedia voidaan käyttää niin ripulin aikana kuin vieroitusjaksollakin. Hoito kannattaa aloittaa heti, kun vasikka on alakuloinen tai ripulointi alkaa, jolloin hoito tehoaa parhaiten. Hydrafeedia voidaan antaa myös ennaltaehkäisevästi, jos karjassa esiintyy usein vasikkaripulia. Välitysvasikan viimeinen juotto lähtötilalla ja ensimmäinen juotto vastaanottajalla auttaa vasikkaa sopeutumaan ongelmitta muuttuvaan olosuhteeseen.

Hydrafeed on maittava, joten vasikat juovat sitä mielellään. Se sisältää 65 % laktoosia eli runsaasti hyvin imeytyvää energiaa.

Käyttötarkoitus

Elektrolyyttiliuos vasikoiden ripulin hoitoon. Voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevästi. Soveltuu käytettäväksi myös vieroitusvaiheessa.

Käyttö

Hydrafeedia juotetaan vasikalle 2-3 kertaa päivässä noin kaksi litraa kerrallaan. Maidon juottamista jatketaan, mutta sitä ei suositella annettavaksi samanaikaisesti elektrolyyttijuoman kanssa Tarkemmat käyttöohjeet pakkauksessa.

Pakkauskoko

Annospakkauksessa 16 annosta. Jauheämpäri 5 kg (= 50 annosta).

Tilaa!
Bolifast Rumen

Bolifast Rumen tehostaa pötsin toimintaa

Bolifast Rumen tehostaa pötsin toimintaa poikimisen jälkeen. Se on toimiva täydennysrehu ruokintamäärien kasvaessa ja väkevöityessä poikimisesta lähtien.

Hyödyt

 • Tehostaa pötsin toimintaa ja pötsimikrobien tuotantoa
 • Normalisoi pötsin pH-tasoa
 • Edistää maksan hyvinvointia
 • Lisää rasvan määrää maidossa

Bolifast Rumenin sisältämä niasiini edistää pötsin käymistä tehostaen ruuansulatusta. Tämä lisää mikrobien tuotantoa, jotka pötsin happamoituessa eivät pysty toimimaan normaalisti. Hiiva normalisoi pötsin pH-tasoa ja vähentää asidoosin oireita. Natriumkarbonaatti puolestaan neutralisoi pötsin käymisestä aiheutuvia happoja.

Bolifast Rumen edistää maksan hyvinvointia. Niasiini stimuloi sokerin käymistä ja ehkäisee näin maksan rasvoittumista. Koliini lisää rasvan määrää maidossa ja rajoittaa rasvan määrää maksassa. Vitamiinit kokonaisuudessaan puhdistavat maksaa.

Kokonaisvaltaisesti Bolifast Rumen vaikuttaa vähentämällä aineenvaihduntaongelmia, jolloin syönti ja märehtiminen paranevat, heruminen nopeutuu ja tuotostaso nousee.

Käyttötarkoitus

Pötsin toiminnan tehostaminen poikimisen jälkeen. Ehkäisee hapanta pötsiä ja tehostaa maksan toimintaa.

Käyttö

Poikimisen yhteydessä annetaan yksi annos (= 2 bolusta).Yksi annos sisältää nopeasti ja hitaasti imeytyvät  bolukset.Annos imeytyy täysin 24 tunnin kuluessa annostelusta. Bolifast Rumen voidaan antaa yhdessä Boliflash Calsiumin kanssa poikimisen yhteydessä. Tarkemmat käyttöohjeet pakkauksessa.

Pakkauskoko

Pakkauksessa 6 annosta (= 12 bolusta).

Tilaa!