User icon

Uutiset

F Tekniikka aloittaa yhteistyön GEAn kanssa 

Julkaistu 18.3.2024

F Tekniikka aloittaa yhteistyön GEAn kanssa 

F Tekniikka Oy on vastaperustettu suomalainen, nautakarjatuottajien omistaman Faba osk:n kokonaan omistama tytäryhtiö, joka aloittaa uutena GEA-lypsyrobottien huolto-, ylläpito- ja myyntiorganisaationa Suomessa. GEAn tavoitteena on jatkaa uuden kumppanin kanssa saumatonta yhteistyötä suomalaisten GEA-asiakkaiden kanssa.

GEA Farm Technologies ja F Tekniikka Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen 15.3.2024.

– Suomessa toimii tällä hetkellä noin 100 GEA-lypsyrobottia ja näiden lypsykarjatilojen tuotannon jatkuvuuden varmistamiseksi tarvitaan luotettava ja pitkäjänteinen maatalousalan kumppani, jolla on kokemusta lypsykarjatilojen toiminnasta. GEAlle on tärkeää, että karjatilojen toiminta jatkuu saumattomasti laitteiden ylläpidon ja huollon kautta. Lisäksi saamme F Tekniikasta vahvan kumppanin, joka panostaa uusien laitteiden myyntiin ja tukee meitä kasvutavoitteessamme, kertoo GEA Finlandin myyntijohtaja Petteri Virtanen.

– Yhteistyön aloittaminen kansainvälisen ja laajan maataloustuotteiden valikoiman omaavan GEAn kanssa antaa osuuskunnalle uutta osaamista ja vahvistaa myös omaa kasvustrategiaamme. Osuuskunnan tehtävänä on tukea karjatilojen menestymistä ja toimintaedellytyksiä monipuolisen asiantuntemuksen, laajan palvelu- ja tuotevalikoiman sekä omistajalähtöisyyden kautta. Tämä uuden liiketoiminnan aloittaminen tukee näitä tavoitteita, kertoo Faban toimitusjohtaja Ilkka Pohjamo.

Yhteistyöhön kuuluu laitteiden huoltotoiminnan järjestäminen. F Tekniikka aloittaa huoltoverkoston rakentamisen välittömästi.

Uusista yhteystiedoista ja muista käytännön järjestelyistä tullaan tiedottamaan lähiaikoina.

F Tekniikan toimitusjohtajana aloittaa 1.4.2024 diplomi-insinööri Ville Latva, jolla on vankka kokemus lypsyrobottiliiketoiminnasta. Ville Latvan yhteystiedot: p. 043 2113919.

Lisätietoja yhteistyöstä antavat:

Ilkka Pohjamo                                                                                                         Petteri Virtanen
toimitusjohtaja                                                                                                        myyntijohtaja

Faba osk                                                                                                                 GEA Farm Technologies
050 3984326                                                                                                           040 564 8484
ilkka.pohjamo@faba.fi                                                                                          petteri.virtanen@gea.com


Faba osk

Faba on valtakunnallinen ja vakavarainen maatalousalalla toimiva osuuskunta. Autamme karjatiloja menestymiseen tarjoamalla laajan palvelu- ja tuotevalikoiman sekä asiantuntijuutta. Osuuskunnassa työskentelee noin 280 henkilöä ja muodostamme konsernin omistamiemme tytäryhtiöiden kanssa. 

Ajankohtaista

Arkisto

Faba logo
Faba logo