Menestystarinat

Boliflash Fertil apuna ensikoiden sujuvissa tiinehtymisissä

Mty Sydänmaalakka-Harjun 215 lypsylehmän tilalla, missä keskituotos on n. 10250 EKM annetaan Boliflash Fertil -bolus säännöllisesti jokaiselle juuri poikineelle ensikolle n. 1,5 kk poikimisen jälkeen. Näin on toimittu jo useamman vuoden ajan. Heljä Sydänmaalakka luottaa Boliflash Fertiliin ja vaikka tälläkin hetkellä kaikesta ylimääräisestä rahanmenosta karsitaan, niin Fertilit pysyvät käytössä.

Heljä on huomannut suuren eron ensikoiden tiinehtyvyydessä Fertilin käytön aloittamisen jälkeen. Ensikot tiinehtyvät nyt hyvin! Lisäksi tämä helpottaa omaa työtä, kun tilalla siemennetään itse ja useimmiten yksi kerta riittää. Fertilin antaminen on myös parantanut syöntiä ja siten vaikuttaa hyvinvointiin ja tuotokseen kokonaisvaltaisesti.

Aikaisemmin karjassa oli ongelmia ensikoiden tiinehtyvyyden kanssa. Oli ensikoita, joiden munasarjatoiminta ei käynnistynyt lainkaan. Niille annettiin hormonihoitoja ja poikimavälit pitenivät. Eron huomasi taas jokin aika sitten, kun muiden kiireiden takia muutamalle ensikolle unohtui antaa bolus ja sitten ihmeteltiin miksi hormonitoiminta ei käynnistykään. Tästä syystä Heljä suositteleekin kirjaamaan ylös Fertilin antamisen jo ennakkoon, niin sen ainakin muistaa antaa. Lypsyasemalla karusellissa boluksen antaminen käy myös helposti.