Uutiset

Louise Helmer on nimitetty VikingGeneticsin uudeksi toimitusjohtajaksi

Louise Helmer (49) on nimitetty VikingGeneticsin uudeksi toimitusjohtajaksi 1. elokuuta 2022 alkaen. Hän opiskellut maataloustieteiden kandidaatiksi Kööpenhaminan yliopistossa ja hänellä on lisäksi  hallinnon ja organisaation tutkinto, sekä maisterintutkinto liiketoiminnan kehittämisessä. Hänellä on yli 15 vuoden huipputason johtamiskokemus maatalous- ja elintarviketeollisuudesta. Helmer asuu perheensä kanssa Frederciassa. .

Louise Helmer siirtyy VikingGeneticsille  Hald & Lie’lta, jossa hän työskenteli itsenäisenä konsulttina strategian, vastuullisuuden ja kehityksen parissa. Sitä ennen hän oli toimitusjohtajana konsulttiyritys Centrovicessä.

– Odotamme innolla Louise Helmerin tuloa VikingGeneticsiin ja toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi. Louise on osoittanut olevansa mukaansatempaava ja ammattitaitoinen johtaja, joka kykenee tuottamaan tuloksia, ja odotamme innolla hänen kokemuksensa ja tietämyksensä liittymistä tiimiin. Vahvan johtajuuden ja VikingGeneticsin henkeen sopivien taitojen ja arvojen lisäksi, Louisen tausta johtoasemassa viljelijöiden omistamissa yrityksissä sekä alan kokemus ja vahva strateginen osaaminen, johtajuus ja ihmisten kehittämistaidot tekivät hänestä oikean henkilön VigingGeneticsin toimitusjohtajan tehtävään, VikingGeneticsin hallituksen puheenjohtaja Per-Johan Svensson kertoo Louise Helmerin valinnasta

Arvo pohjoismaiselle maanviljelijälle

VikingGeneticsin uusi toimitusjohtaja Louise Helmer odottaa myös innolla haasteen ottamista vastaan:

– Odotan innolla liittymistä innovatiiviseen yritykseen, jolla on vahvat arvot ja kyvyt, ja joka on rakentanut itselleen vahvan markkina-aseman sekä ainutlaatuisen genetiikan osaamisen. Odotan innolla liittymistä VikingGeneticsin johtoon ja tiimiin. Lisäksi odotan yhteistyötä sekä sisäisten, että ulkoisten sidosryhmien kanssa, lisäarvon luomista pohjoismaisille maanviljelijöille sekä positiivista yrityksen kehitystä, Louise Helmer sanoo.

VikingGenetics on osuuskunta, jonka omistaa yli 17 000 lypsy- ja lihakarjan kasvattajaa Tanskasta, Ruotsista ja Suomesta. Keskitymme eläinten hyvinvointiin, elintarviketurvaan ja ilmastovaikutusten vähentämiseen koko tuotantoketjussa. Teemme yhteistyötä yliopistojen, tutkimusorganisaatioiden ja asiantuntijoiden kanssa ympäri maailmaa tarjotaksemme asiakkaillemme työkaluja ja teknologiaa parhaiden sonnien valitsemiseen.

Ratkaisujemme avulla asiakkaamme voivat jatkuvasti parantaa karjansa jokaisen sukupolven valintahyötyjä. Tulostemme perustana ovat pitkäaikaiset suhteemme viljelijöiden kanssa ja läheinen yhteys tutkimuksen ja toteutuksen välillä. Sitoumuksemme on johtaa maito- ja naudanlihateollisuutta löytämään ratkaisuja metaanipäästöjen vähentämiseen sekä pitkäikäisten, ilmastoystävällisten lehmien kasvattamiseen.