Uutiset

Eläinaineksen kehittämiseen liittyvien palvelujen hinnat 1.7. alkaen

Yleisten kustannusten nousu vaikuttaa Faban eläinaineksen kehittämiseen liittyvien palvelujen hintoihin. Jalostussuunnittelun, emotarkkailun ja eläinkaupan palvelujen kustannukset koostuvat asiantuntijoiden työkustannuksista ja käyntimaksuista. Palvelumaksuihin tulee 1.7.2022 maltillinen 2-5 % nousu valitun palvelutason mukaan.

Faba uudisti viime vuonna eläinaineksen kehittämiseen liittyvät palvelupaketit. Uudistuksen tavoitteena oli kehittää palvelutasoja, jotka perustuvat asiakastilojen erilaisiin tarpeisiin. Palvelupakettien sisältö ja hinnoittelu perustuu tilan karjakokoon ja palvelutarpeeseen.

1.7.2022 voimaan tuleva hinnasto julkaistaan Faban kotisivuilla. Jalostussuunnittelun osalta hinnankorotus liittyy palvelupakettien kuukausimaksuun ja JasuPLUS ja JasuTUOTOS-pakettien eläinmaksuihin. Emotarkkailussa korotus tulee eläinmaksuihin ja eläinkaupassa minimi- ja maksimivälityspalkkioihin. Keskimäärin korotukset ovat vajaat 3 prosenttia.

Faban palveluhinnasto löytyy 1.7. osoitteesta: https://faba.fi/faba-osk/palveluiden-hinnasto/

Lisätietoja antavat:

Pirkko Taurén, tuoteryhmäpäällikkö, Faba osk, p. 0400 614 074, pirkko.tauren@faba.fi
Tapani Puumala, tuoteryhmäjohtaja, Faba osk, p. 0400 186 128, tapani.puumala@faba.fi