Uutiset

Jalostuskilpailut 2021 – tulokset

Faba perinteisesti palkitsee ansioituneita karjanomistaijia sekä karja- että eläinkohtaisten tulosten perusteella.

Vuosittain karjojen, sekä lehmien että hiehojen jalostusarvokilpailussa paremmuus ratkaistaan NTM:n perusteella.Lisäksi yhteistyössä ProAgria Tuotosseurannan kanssa huomioidaan edellisen tuotosseurantavuoden (2020) paras karja EKM-tuotoksen perusteella.

VikingGenetics huomioi vuosittain yhden suomalaisen yhteistyökarjan Herd of the year -palkinnolla.

Tulokset ovat pitkäjänteisen jalostustyön merkkipaaluja. Kilpailujen avulla nostetaan esille karjankasvattajien saavutukset oman karjansa kehittäjänä. Jalostuskilpailuilla on pitkät perinteet sekä korkea arvostus karjaväen keskuudessa. Faba haluaa kilpailulla tuoda esiin ja osoittaa huomiota karjoissa tehtävälle jalostustyölle. Kilpailun arvostelukriteerinä oleva NTM on myös karjoissa keskeinen työväline eläinvalintoja tehtäessä.

Jalostusarvoihin perustuvat kilpailut ovat laskettu toukokuussa julkaistun arvostelun mukaan ja tuotoskilpailu vuoden 2020 perusteella.

Tänä vuonna tulokset julkaistiin etäyhteydellä 5.8.2021 klo 11.00 ja voittajille palkinnot jaetaan joko alueen karjakerhon seuraavassa tapahtumassa tai ne toimitetaan muulla tavoin perille. Muille sijoittuneille toimitetaan kunniakirjat postitse. Tulosten julkaisu on katsottavissa alla olevalta tallenteelta. Varsinaiset tulokset löydät myös ao. linkistä.

Faban jalostuskilpailut 2021 tulokset