Uutiset

Elokuun arvostelussa tuttuja nimiä

Punaisissa sonneissa VR Vesty (VR Vimo x VR Froberg) gNTM +41 pitää kovan arvostelunsa ja samalla myös kärkipaikkansa. Tuttuna nimenä kärkipäästä löytyy myös VR Fuzzy P (VR Fanof P x VR Lazer) joka pitää myös arvostelunsa gNTM +36.

VR Abin

Uudempina niminä löytyy esimerkiksi sonnit VR Venus (VR Vimo x VR Freeze) gNTM +35, VR Henry (VR Hubbe x VR Hjusticia) gNTM +33, VR Virkild (VR Vario x VR Favre) gNTM +32 ja VR Abin (VR Azer x VR Viljar) gNTM +30.

Nupoissa sonneissa ei tällä kertaa nähty uutuuksia kärjen tuntumassa. Hyvillä arvosteluilla jatkavat VR Fuzzy P:n lisäksi tutut VR Fanof P:n pojat VR Flair P (EI: VR Viper) gNTM +33, joka myös paransi arvosteluaan, ja VR Facit P (EI: VR Lazer) gNTM +31. Erisukuisista nupoista sonneista VR Haval P (VR High x VR Flux) gNTM +28 ja VR Vic P (VR Venom x VR Wookie) gNTM +22 pitivät arvostelunsa samalla tasolla, kuin toukokuussa.

VR Vestyn emä

Jälkeläisarvosteltujen sonnien kärkinimi on edelleen VR Froerup (VR Faber x R Fanfare) NTM +35. Jälkeläisarvostelluista sonneista hyvän tasonsa pitävät myös tutut VR Thiago (VR Tuomi x R Haslev) NTM+34 ja VR Yves (P. Yllyke x G Edbo) NTM +30. Lisäksi löytyy uusi jälkeläisarvosteltu sonni, VR Hjuve (VR Hjusticia x VR Favre) NTM +25, jolla on hieman vajaa 300 tytärtä lypsyssä.

VR Thiagon tytär

 

VH Swish jatkaa kärjessä

Toukokuussa kärkeen noussut VH Swish (VH Spruce x VH Nerd RC) jatkaa edelleen kärkipaikalla uskomattomalla genomiarvolla gNTM +46. Sen siementuotanto on käynnistynyt mukavasti ja hiljalleen sitä saadaankin laajempaan käyttöön. Kärjessä jatkaa myös tutut nimet VH Bleech (Builder P x All-Star) gNTM +40, VH Nader (Norland x VH Ramis) gNTM +40 sekä VH Fillman (Felix x VH Brixton) gNTM +39.

VH Gosh

Uudempia sonneja kärjen tuntumassa ovat VH Laprice (VH Letsgo x VH Oggy) gNTM +42, VH Gosh (Garido x Balisto) gNTM +38, VH Bertram (Bellwether x Rubi Agronaut) gNTM +35, VH Hatch (VH Hayward x VH Rakeem) gNTM +35, VH Baford (VH Barista x VH River) gNTM +34, VH Sly PP RC (Solitair PR x Yoyo) gNTM +33, VH Skovly P (VH Slatt P x VH Nerd RC) gNTM +32, VH Sovran P (Simon P x Sniper) gNTM +30 ja VH Sasbo PP (Simon P x VH Monty P) gNTM +28. Listalla on jälleen myös uusia nupoja sonneja, sekä heterotsygootti- että homotsygoottinupoja. Nämä vahvistavat jo ennestään tasokasta nupojen sonnien valikoimaa.

VH Sovran P

Jälkeläisarvostelluista sonneista voisi nostaa esille VH Brixtonin (Balisto x VH Mandel) NTM +30 jolta löytyy jo yli 5500 lypsävää tytärtä. Praser (Penmanship x Bay MVP) pitää edelleen arvostelussa hyvän tasonsa NTM +25.

VH Brixtonin tytär