Kiikarissa

SenseHub transponderin UC11165068 tarina – Elän ja voin hyvin!

Hei olen UC11165068 ja tämä on keväinen tarinani.

Ajauduin muitten samanlaisten kavereitteni kanssa omistajani tilalle joulukuussa ja päädyin vilkkaasti liikehtivän Rallin haltuun. Tietokoneeseen ja kännykkäpuhelimeen kauttani tulevaa tietoa Rallin teini-iästä ja siihen kuuluvasta muutoksesta seurattiin tarkasti.

Ralli oli liikkeissään niin touhukas, että loppiaisena tapahtui peruuttamaton ja mahdottomalta tuntunut tapaus, tupsahdin kuivan ja rusehtavan seoksen sekaan. Hämmästys tilanteestani oli epäuskoinen ja minua etsittiin ihan joka paikasta tilalla.

Yllättäin olin ajautunut pimenevän talvi-illan aikana traktorin kauhan mukana teille tietämättömille ja tein uuden aluevaltauksen. Saavuin sekalaisen kuorman mukana lantalaan. Se tulisi olemaan tukikohtani seuraavan 4 kuukauden ajan.

Kevät oli jo harvinaisen pitkällä ja tilalla aloiteltiin pellolle suuntautuvia toukotöitä. Minäkin pääsin liikkeelle 4 kuukauden hiljaiselon jälkeen, tällä kertaa lantakärryn mukana ja voi sitä tunnetta, kun koitti volttikierrähdyksen hetki ja sain vauhdikkaan syöksyn kohti pellon rosoista pintaa. Auts, se kyllä sattui.

Mutta kuten kaikki tietävät lannan levityksen jälkeen pelto pitää muokata erilaisia mekaanisia vempaimia hyväksikäyttäen.  Minun kohtaloni ja myös pelastajani oli äes. Äes ylitti minut 2 kertaa, mutta sain vain vähäisiä sivuosumia ja siirryin poikittain siniselle kyljelleni. Tunnelma sisällä traktorin hyttiosassa oli yllättynyt, mitä ihmettä, SE LÖYTYI!

Löytymiseni oli suuri yllätys ja vielä suuremman yllätyksen järjestin päivän aikana, pitihän vielä koittaa mitä sisuksistani on jäljellä tämän keväisen tutkimusretkeni jälkeen. Omistajani asetti minut tällä kertaa juuri poikineen Rinkelin hellään huomaan ja ei voinut aavistaa, mitä tulee tapahtumaan. Tietokone ja kännykkäpuhelin saivat signaalin, HEI MINÄ ELÄN JA TOIMIN!

Neljän kuukauden lantala ja pelto-oleskelun jälkeen transpoinderi oli täysin toimintakunnossa