Uutiset

Kaksi suomalaista angus-sonnia keinosiemennyskäyttöön

VikingGenetics on ostanut kevään liharotuisten sonnien huutokaupoista kaksi suomalaista sonnia keinosiemennyskäyttöön.

Ensimmäisenä järjestetystä HKScanin huutokaupasta VikingGenetics osti angus-sonni Alapeuran Sisun. Sisun isä on Alapeuran Lalli ja emänisä Alapeuran Jeppe ET. Sonnin valinnassa painoivat sen matala syntymäpaino, hyvät poikima- ja tuotosindeksit sekä sen testiasemalta saadut erittäin hyvät arvostelutulokset.

VikingGenetics osti angus-sonnin myös Atrian huutokaupasta. Kotamaen Shamaanin (yläkuvassa) isä on Quaker Hill Columbus ja emänisä GF Son in Law. Myös Shamaanilla on matala syntymäpaino, hyvät tuotosominaisuudet sekä erittäin hyvät tulokset testiasemalta. Molemmat sonnit ostettiin verkkohuutokaupoista, joista VG:lle jäi erittäin positiivinen kokemus.